Divno jelo, koje zahtjeva minimalnu pripremu. Većinu posla obavi pećnica. Uživajte u kombinaciji riže, povrća i ribe iz pećnice sa svojom obitelji, piše maminrucak.hr.
Sastojci za mamin ručak:
- 300 g lososa
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 mrkva
- 1 tikvica
- 1 paprika
- 200 g pelata
- 300 g riže
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu, tikvicu i crvenu papriku. Posolite.
- Dinstajte par minuta pa dodajte pelate rajčica (ili 2 svježe zrele rajčice), dodajte i žlicu šećera, još malo soli i papra. Kuhajte cca 10-tak minuta.
- U vatrostalnu posudu na dno stavite rižu (sirovu). Na rižu stavite pripremljeno povrće, a na povrće filete lososa. Losos posolite i malo ga začinite maslinovim uljem.
- U vatrostalnu posudu dodajte vode, onoliko koliko je potrebno da prelije rižu i povrće. Nemojte previše vode dodati, jer se može dogoditi da vam se riža raskuha. Poanta je da riža bude zapečena i lagano hrskava.
- Stavite peći na 180 stupnjeva / cca 25 minuta.