RECEPT DANA

Jesenska verzija cheesecakea: Kolač od bundeve s kremom od sira

Shutterstock
29.09.2025.
u 09:52

Sočan, mekan kolač koji ujedinjuje toplinu jesenskih začina i svilenkastu kremu od sira – pravi desert za dušu.

Kad zahladi, nema ljepšeg osjećaja od mirisa cimeta, vanilije i svježe pečene bundeve koji ispune kuhinju. Ovaj kolač od bundeve s kremom od sira spaja sočnost biskvita i nježnost cheesecakea u jednom zalogaju. Savršen je uz čaj ili kavu, a toliko je mekan i mirisan da nestaje u trenu.

Sastojci:

Za biskvit od bundeve:

  • 250 g pirea od pečene bundeve
  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 100 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira u prahu (po želji)
  • 1 vanilin šećer

Za kremu od sira:

  • 250 g krem sira (tipa Philadelphia)
  • 1 jaje
  • 70 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilije

Priprema: Ispecite kockice bundeve u pećnici i izblendajte ih u pire (možete i na pari). Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje, pire od bundeve i na kraju prosijano brašno s praškom za pecivo i začinima. Posebno izmiksajte krem sir, šećer u prahu, jaje i vaniliju dok ne postane glatka smjesa. U namašćen i pobrašnjen kalup izlijte smjesu od bundeve. Preko nje žlicom stavljajte hrpice kreme od sira i lagano prošarajte nožem za mramorni efekt. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35–40 minuta, dok čačkalica ne izađe čista. Ohladite, pospite šećerom u prahu ili poslužite uz malo tučenog vrhnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja