Jedna od onih slastica koje osvoje na prvi zalogaj – jednostavna, a efektna. Sočan čokoladni biskvit bez brašna, svježe kisele note bobičastog voća i prozračni sloj slatkog vrhnja stvaraju savršenu ravnotežu okusa. Bobanova torta idealna je za sve prilike: obiteljska druženja, rođendane ili kad jednostavno želite nešto slatko i posebno. Recept je podijelila food blogerica @_mmmila. Uživajte!
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade za kuhanje
- ½ praška za pecivo
Nadjev i krema:
- džem od bobičastog voća (po želji – borovnice, maline…)
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag (može i kombinacija 250 ml vrhnja + krema za torte od vanilije)
Priprema: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksajte s praškom za pecivo dok ne posvijetle. Čokoladu otopite na pari pa umiješajte u smjesu žumanjaka. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u kalup za tortu (Ø 26 cm) i pecite na 170 °C oko 30 minuta. Tijekom pečenja biskvit će se podići, a zatim spustiti – to je potpuno u redu. Ohlađeni biskvit obilno premažite džemom od bobičastog voća. Na vrh nanesite izrađeno slatko vrhnje. Tortu dobro ohladite prije posluživanja.