RECEPT DANA

Jednostavna, a sočna i ukusna: Bobanova torta

@_mmmila
30.09.2025.
u 12:28

Lagana, kremasta torta s dozom svježine koja uvijek nestane prva sa stola.

Jedna od onih slastica koje osvoje na prvi zalogaj – jednostavna, a efektna. Sočan čokoladni biskvit bez brašna, svježe kisele note bobičastog voća i prozračni sloj slatkog vrhnja stvaraju savršenu ravnotežu okusa. Bobanova torta idealna je za sve prilike: obiteljska druženja, rođendane ili kad jednostavno želite nešto slatko i posebno. Recept je podijelila food blogerica @_mmmila. Uživajte! 

Sastojci:

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • ½ praška za pecivo

Nadjev i krema:

  • džem od bobičastog voća (po želji – borovnice, maline…)
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag (može i kombinacija 250 ml vrhnja + krema za torte od vanilije)

Priprema: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksajte s praškom za pecivo dok ne posvijetle. Čokoladu otopite na pari pa umiješajte u smjesu žumanjaka. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u kalup za tortu (Ø 26 cm) i pecite na 170 °C oko 30 minuta. Tijekom pečenja biskvit će se podići, a zatim spustiti – to je potpuno u redu. Ohlađeni biskvit obilno premažite džemom od bobičastog voća. Na vrh nanesite izrađeno slatko vrhnje. Tortu dobro ohladite prije posluživanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja