Predivna boja, neodoljiva aroma i okus, čine štrudlu od šljiva omiljenim ljetnim desertom. Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, posebno ako se odlučiš (poput nas) raditi ju s kupovnim korama.
Topla štrudla odlično će se sljubiti s tučenim slatkim vrhnjem ili kuglicom sladoleda od vanilije, piše miss gastro. Uživaj!
SASTOJCI
- kore za savijače 500 g
- šljive 1 kg
- cimet 1 žličica
- krušne mrvice 4 žlica
- smeđi šećer 5 žlica
- maslac 2 žlica
- šećer u prahu 2 žlica
POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 200°C, a pleh premaži maslacem.
- Šljive operi, izvadi im koštice i nareži ih na četvrtine.
- Svaku koru premaži maslacem, nadjeni ju šljivama, pospi 1 cimetom, dodaj i 2 žličice krušnih mrvica te 2 žlice smeđeg šećera. Zamotaj koru i prebaci u pleh.
- Postupak ponovi s preostalim korama.
- Premaži ih maslacem i peci 35 minuta ili dok štrudla ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu.