KORAK NAPRIJED

Letovi iz Mostara za Pescaru počinju 1. travnja

mostar
Stojan Lasić
23.02.2012.
u 10:16

Talijani već rezervirali polovicu mjesta u svakom letu za Hercegovinu

Grad Mostar i Zračna luka Mostar potpisali su ugovor o uspostavi prve međunarodne zračne linije na relaciji Pescara - Mostar - Pescara počevši od 1. travnja do 30. listopada 2012.god.

Naime, ovim ugovorom predviđena su 52 leta dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, s tim da je vrijedno napomenuti kako se radi o zrakoplovu JET, s 100 mjesta s obzirom na veliku zainteresiranost talijanskih hodočasnika za dolazak u Međugorje.

Rezervacije mjesta

Tako svaki zrakoplov već ima rezervirane grupe od 54 putnika, a ostatak mjesta bit će stavljen na raspolaganje ostalim putnicima iz BiH i Italije. Ovo je dakle po prvi put nakon završetka rata da Mostar dobiva jednu redovitu liniju. Velike zasluge za to pripadaju gradskim vlastima Mostara i naravno predstavnicima institucija regije Abruzzo, kao i Tour Operator Cerano Tour, Rusconi Viagi i G-Tour. Radi se o jednim od najvećih tour operatora sjeverne, srednje i južne Italije. Mostar se s ovom zračnom linijom uvelike približava Europi jer preko zračne luke u Pescari putnici iz BiH mogu nastaviti svoje putovanje prema svim većim gradovima Europe. Također, očekuje se kako će otvaranje ove zračne linije biti i znatan poticaj razvoju gospodarske suradnje s Italijom, što su i poručili čelni ljudi regije Abruzzo prilikom posljednjeg boravka u Mostaru. Treba naglasiti kako Grad Mostar i talijanski partneri zajednički financiraju početak ove zračne linije, a očekuje se kako će se vremenom ovaj zračni koridor biti toliko profitabilan da neće trebati potporu vlasti.

Nove zračne linije

Također, čelnici BH Airlinesa najavili su kako postoji veliki interes ove tvrtke da se broj zračnih linija u Mostaru poveća. Njihov uvjet je da Grad Mostar subvencionira dio troškova, a subvencije bi trebale trajati oko godinu dana, odnosno, dok nove zračne linije iz Mostara ne budu mogle pokrivati svoje troškove. Čelnici Mostara su rekli kako sami ne mogu iznijeti taj teret, te kako će zbog toga tražiti pomoć federalnih vlasti u ovome projektu. Inače, Hercegovinu svake godine posjeti skoro milijun turista, a mnogi od njih na ovo područje dolaze preko zračnih luka u Sarajevu, Splitu i Dubrovniku. Nove zračne linije iz Mostara upravo bi trebale privući ove turiste, a uz dobru marketinšku kampanju, ogroman potencijal koji imaju zračne linije za Mostar bi se trebao ostvariti. Ostaje samo pitanje hoće li više razine vlasti imati dovoljno razumijevanja za ovaj projekt i hoće li financijski poduprijeti ove planove za Zračnu luku Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?