akcija graham

Lažnim kvizovima prevarili 163.000 ljudi za 32 milijuna eura

'studio1'
Arhiva VL
30.11.2012.
u 08:10

Uhićeno je 18 osumnjičenih, ali sumnja se da su slične prijevare sa kvizovima organizirane ne samo u Srbiji već i u okolnim zemljama i to od 2009. godine.

U lažnim televizijskim i radio kvizovima i igrama na sreću tijekom posljednjih devet mjeseci oštećeno je više od 163.000 građana Srbije za oko 32 milijuna eura, sumnjaju tužiteljstvo i policija, piše Blic.

Kao glavni organizatori ove prijevare osumnjičeni su Rade Jovčić, vlasnik i direktor "Fonlider", njegov zamjenik Radivoje Pušonja i Dušan Morača, direktor televizija "Duga sat" i "Astro".

Sumnja se da su posljednje tri godine organizirali lažne kvizove i igre na sreću u čemu su sudjelovali i sami zaposlenici televizija.

- Uhićeno je 18 osumnjičenih, ali sumnja se da su slične prijevare sa kvizovima organizirane ne samo u Srbiji već i u okolnim zemljama i to od 2009. godine - kazao je izvor Blica detalje iz policijske akcije “Graham”. 

Slušatelje i gledatelje varali su na način da su ih uključivali u programe televizija i radija preko telefonskih poziva ili SMS-ova. Cijene poziva i SMS-ova preko brojeva koje je grupa davala za igre na sreću i kvizove bile su znatno više od redovnih tarifa.

Pitanja u kvizovima bila su lagana, a zaposlenici bi zvali i griješili, dok bi slušatelji i gledatelji čekali na otvorenim linijama i plaćali svaku započetu minutu razgovora. U drugim slučajevima na pitanja se odgovaralo SMS-ovima koji su se naplaćivali i po 30 kuna.

Nagradu, koja zapravo nije ni postojala, uvijek bi osvojio neki pripadnik kriminalne skupine.

Policija je blokirala sve bankovne račune prevaranata na kojima je bilo i do 370.000 eura.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije