Manipulacije

Lažna podjela

Bugojno
29.09.2012.
u 10:36

Pojavio se krivotvoren Protokol o podjeli Bugojna na hrvatski i bošnjački... Falsificiran pečat HDZ-a BiH i potpis predsjednice G. Kuna

Tko zna tko i tko zna zbog čega ovih se dana u Bugojnu pojavio Protokol o suradnji Hasana Ajkunića, aktualnog načelnika i neovisnog kandidata za načelnika Bugojna, s OO HDZ-a BiH Bugojno. Dokument potpisuju načelnik Bugojna Hasan Ajkunić i Greta Kuna, predsjednica OO HDZ BiH, a njime se, uz međusobnu suradnju, uvtrđuju i nove granice na teritoriju koji pripada općini Bugojno. No, dokument je lažan.

Upisana i naselja

Zapravo, Bugojno se dijeli na hrvatsku općinu Središnje Uskoplje i bošnjačku općinu Bugojno. Hrvatskom Središnjem Uskoplju pripala bi naselja; Barbarići, Brda, Bristovi, Bugojno Centar II, Crniče, Donji Boganovci, Glavice, Golo Brdo, Gornji Boganovci, Goruša, Gračanica, Gredine, Hapstići, Hum, Humac, Jagodići, Kandija, Kula, Kutlići, Ljubnić, Lug, Odžak, Pavice, Potočani, Rosulje, Seferovići, Stolac, Šići, Šušljići, Udurlije, Vedro Polje, Vileši, Vrbanja, Vrpeć, Vučipolje, Zanesovići, Zlavast i Zlokuće, dok bi bošnjačkoj općini Bugojno pripali; Alibegovići, Bašići, Bevrnjići, Bode, Brižina, Bugojno Centar I, Ceribašić, Čaušlije, Čardaci, Čavići, Drvetine, Garačići, Grgići, Hadrovići, Harambašić, Ivica, Jazvenik, Kadirovina, Karadže, Kopčić, Kordići, Kotezi, Koš, Lenđerovina, Maslići, Medini, Milanovići, Mračaj, Nuhići, Okolišće, Pirići, Planinica, Podripci, Poriče, Prijaci, Ripići, Rovna, Sabljari, Servani, Skrte, Stojići, Trge, Vesela i Ždralovići. Potpisi i pečati na ovom dokumentu su krivotvoreni. Potvrdilo je to oboje potpisnika. Ajkunić je izjavu kojom se ograđuje od Protokola dao lokalnim medijima u Bugojnu. Zvali smo ga tijekom dana i ostavili poruku, ali se nije javio. Da je na dokumentu krivotvoren i njezin potpis, potvrdila nam je predsjednica HDZ-a BiH u Bugojnu.

Potpora Hrvata

“Na dokumentu je krivotvoren pečat ŽO HDZ-a BiH, a uz pečat stoji loša krivotvorina mojeg potpisa. Inače, inicijalima se potpisujem na manje važnim dokumentima, da sam potpisala nešto kao što ovaj protokol, onda bi to učinila punim imenom i prezimenom”, kaže Greta Kuna. Što se sadržaja Protokola tiče, Kuna je odbila komentirati ga iz jednostavnog razloga što je u pitanju krivotvorina. Odbacila je i bilo kakvu mogućnost potpore na lokalnim izborima hrvatskog biračkog tijela Hasanu Ajkuniću. Ajkunić je donedavno bio član SDA, a nakon istupanja iz ove stranke odlučio se kandidirati kao neovisni kandidat. “O bilo kakvoj potpori hrvatskog biračkog tijela Hasanu Ajkuniću nema ni govora. Mi u HDZ-u BiH imamo svojeg kandidata za načelnika općine Antu Viskovića. Jedino ćemo za njega lobirati i tražiti potporu”, kaže Kuna.

Podigla se prašina

Iako krivotvorina, Protokol o podjeli Bugojna koji sadrži i mapu s iscrtanim granicama općine, podigao je u Bugojnu poprilično puno prašine. Na stranačkom skupu u Hendeku komentirao ga je i Zukan Helez, federalni ministar branitelja, inače Bugojanac. On je, prenosi portal Bug.ba izjavio kako su se Bošnjaci borili za jedinstveno Bugojno, a Ajkunić ga dijeli. Izjavio je i kako je o dokumentu razgovarao s Lidijom Bradarom, predsjednicom ŽO HDZ-a BiH koja mu je kazala da je Protokol ostvarenje povijesnog sna o jednakopravnosti Hrvata u Bugojnu, te da će na dan pobjede Hasana Ajkunića u Bugojno doći 500 automobila iz Hrvatske kako bi proslavili pobjedu i podjelu Bugojna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?