Skandal

Lažirao diplomu, a tvrtka ga školuje za – menadžera!

vodovod (1)
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
1/3
08.12.2010.
u 10:00

Milorad Malivuk nije htio govoriti o slučaju, kao ni Željko Žuk, direktor Sisačkog vodovoda, koji često dijeli otkaze kako bi održao '‘red i disciplinu'’.

Sisačka je policija 4. listopada 2009. godine kazneno prijavila voditelja Službe tehničkih poslova u Sisačkom vodovodu Milorada Malivuka zbog lažne diplome, odnosno krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja, no od kaznenog progona spasila ga je zastara.

Spasila ga zastara

Malivuk je 2004. nabavio lažnu diplomu inženjera prometa Pučkog otvorenog učilišta Kotva iz Petrinje te ju je u Uredu državne uprave upisao u radnu knjižicu.

Općinski državni odvjetnik u Sisku Igor Burić rekao nam je da je kaznena prijava odbačena jer je od počinjenja kaznenih djela, od 15. lipnja pa do 16. srpnja 2004. godine, proteklo pet godina pa je nastupila zastara.

No, unatoč tome, Sisački je vodovod, tvrtka u većinskom vlasništvu Grada Siska, Miloradu Malivuku, i nakon što je policija otkrila da ima lažnu diplomu, platila doškolovanje na Visokoj poslovnoj školi za tržišne komunikacije Agora u Zagrebu.

Tamo bi – a njegov studij sisačke porezne obveznike stoji 100.000 kuna – Milorad Malivuk trebao steći diplomu menadžera.

Kada smo razgovarali s Malivukom, uputio nas je na svog odvjetnika Marka Rafaja, koji je i odvjetnik Sisačkog vodovoda.

Rafaj nam je potvrdio da je Malivukova diploma krivotvorena te da se školuje u Agori, no rekao je da nije imao nikakve materijalne koristi od te diplome.

Naime, pitanje je je li Malivuk u gradskoj tvrtki primao dodatke na plaću na temelju lažne diplome te time oštetio tvrtku, no u Sisačkom vodovodu nam tjednima izbjegavaju dati bilo kakav komentar.

A direktor Željko Žuk pak nije želio otkriti kako se slučaj Milorada Malivuka uklapa u okvire njegova strogog djelovanja jer često dijeli otkaze kako bi održao “red i disciplinu” ili radnicima zbog sitnih pogrešaka smanjuje plaće.

A svog je voditelja tehničke službe, nakon što je krivotvorio diplomu, nagradio i školovanjem!?

Nadzorni odbor odlučio

Inače, Malivuk je 2006. godine, kada je Željko Žuk došao na čelo Vodovoda, bio predsjednik Radničkog vijeća i jedan od najvećih kritičara njegova dolaska u tvrtku.

Odluku o školovanju u Agori donio je peteročlani Nadzorni odbor, no od jednog njegova člana doznajemo da je odluku predložio Drago Sabljak, i to na poticaj samog direktora Željka Žuka, a formalno na zahtjev samog Malivuka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije