Okupljanje folkloraša u Čapljini

Zvuci trinaestih Zvona Dretelja u ‘malome Parizu’

25.07.2017.
u 10:00

Trinaesta po redu kulturno-zabavna manifestacija “Zvona Dretelja” ne samo da je obogatila svoj program već je učinjen i dodatni korak naprijed u kulturnom životu Općine Čapljina. To se prije svega odnosi na domaćina i organizatora, ove sada već tradicionalne manifestacije, HKUD “sv.Ante” Dretelj koji je i ovaj put okupio sve ono najbolje što se tiče kulturnog i općenito folklornog života kako u BiH tako i u Hrvatskoj.

“Naša Kolinda”

Kao novost u odnosu na ranije godine na čelu društva je prvi put jedna žena, a tu je ulogu više nego dobro već prihvatila mlada Ivana Vidić koja je u svom pozdravnom govoru u šali istaknula podatak da je mnogi članovi društva i mještana Dretelja već zovu “naša Kolinda”. To su naravno pozitivne reakcije na izbor žene za predsjednicu ovog poznatog i priznatog HKUD-a iz Dretelja. “Nije bitno oslovljavate li me kao Ivana ili Kolinda već to da smo se opet okupili u ovolikom broju i da “Zvona Dretelja” zvone i danas kao i svih ranijih godina. Postali smo tradicija i na to svi moramo biti ponosni. Hvala našim fratrima, na čelu s fra Milom, koji su došli na ideju obnoviti rad našeg društva, ali i svim prethodnim upravama koje su dale svoj ogromni doprinos da danas imamo ovako priznatu kulturno-zabavnu manifestaciju. Hvala svima koji na bilo koji način pomažu i sudjeluju u Zvonima Dretelja i neka i budući naraštaji Hrvata znaju održavati i cijeniti ovo što danas imamo”- istaknula je predsjednica Ivana Vidić te pokrovitelju manifestacije čapljinskom načelniku dr. Smiljanu Vidiću uručila i prigodni dar, umjetničku sliku s detaljima Dretelja.

Prijatelji iz RH

“Uvjeren sam da će i večeras, a i na svim budućim druženjima ovdje u ovom ‘malome Parizu’ biti izuzetno ugodno i da ćemo i dalje jačati ove naše veze kako između samih naših društava u Čapljini i BiH tako i s našim prijateljima iz Hrvatske koji su evo i ove godine prevalili ogroman put do Čapljine, a što na ovim ekstremno visokim temperaturama nije nimalo lagan zadatak” - poručio je čapljinski načelnik i tako otvorio ovogodišnje izdanje manifestacije “Zvona Dretelja” na kojoj su uz domaćina HKUD “sv.Ante” Dretelj sudjelovali još i HKUD “Leopold” Grabovine, “Višići” Višići, “Zvuci zavičaja” Zadar, “Sv. Juraj” Osojnik, “Sloga” Guča Gora, “Veseli šokci” Punitovci, “Seljačka sloga” Trebižat i čapljinske mažoretkinje. Nakon svete mise u crkvi u Dretelju, svi su sudionici u mimohodu kroz mjesto stigli na sportski centar gdje je i upriličen nastup svih društava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije