Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Znanstveni zbornik radova "U slobodi, istini i ljubavi"

Zbornik o djelovanju zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića priredio je mons. don Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH
30. studenoga 2015. u 06:30 0 komentara 158 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Ovih dana izašao je iz tiska zbornik radova s naslovom "U slobodi, istini i ljubavi" koji je nastao u povodu 25. obljetnice biskupske službe mons. dr. Želimira Puljića, zadarskog nadbiskupa. Priredio ga je mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u Bosni i Hercegovini. Svoje priloge u njemu je objavilo čak 15 biskupa, od kojih su petorica kardinali (Müller, Erdö, Eijk, Puljić, Bozanić), a među suradnicima ima i više bivših nadbiskupovih studenata koje je on zaredio za svećenike.

Uvodni dio donosi čestitku pape Franje mons. Puljiću, tumačenje grba i gesla našeg nadbiskupa, a samo tijelo kroz 527 stranica i tri cjeline govori o životu i djelu Želimira Puljića kroz pastoralno, teološko, društveno, znanstveno, odgojno i spisateljsko djelovanje, teme koje nisu izravno povezane s nadbiskupovim djelovanjem te spomenarske priloge petorice autora, koji su sa Želimirom Puljićem u rodbinskoj vezi ili dugogodišnjim prijateljskim odnosima.

Suizdavači ovoga zbornika su Zadarska nadbiskupija i Dubrovačka biskupija, čiji je on bio ili jest biskup. A budući da je mons. Puljić kroz više godina bio profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu i na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru, obje te obrazovne ustanove također su se rado prihvatile uloge u ovoj knjizi koja se objavljuje u čast njihova nekadašnjega profesora.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.