Dance World Cup

Zlato i plasman na Svjetsko prvenstvo za balerinu Zrinjskog

11.03.2019.
u 15:54

Protekli vikend u dvorani Plaza Event Centra u Zagrebu održane su kvalifikacije za Svjetsko plesno prvenstvo “Dance World Cup 2019.”, koje se održava od 28. lipnja do 6. srpnja u gradu Bragi, na sjeveru Portugala. Više od 20 000 natjecatelja iz 54 zemlje svake se godine natječe na kvalifikacijskim natjecanjima za prolaz u Svjetsko finale, a na kvalifikacijama u Zagrebu više od 1000 plesača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske predstavilo je svoj plesni i umjetnički izraz, priopćio je Športski plesni klub Zrinjski. 

Plesnu tehniku i vještine ocjenjivali su poznati i cijenjeni suci iz plesnog svijeta: Jennifer Davison, Dollie Henry, Tomislav Horvat i Gene Takooree.

Ispred mostarskog odjeljenja Prve baletske škole “Zrinjski” s dvije koreografije predstavila se balerina Sara Šarić, učenica 4. razreda Osnovne baletne škole, koju pamtimo po osvojenom 9. mjestu na prošlogodišnjem Svjetskom Prvenstvu održanom u Španjolskoj.

Sara je predstavila varijaciju iz klasičnog baleta “Variation from Harlequinade” te u konkurenciji ostalih plesnih klubova iz Bosne i Hercegovine osvojila zlato i plasman za Portugal.

Osim klasičnog baleta, predstavila se i u Contemporary stilu, gdje je otplesala koreografiju pod nazivom “It’s me”, a u toj disciplini se kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine plasirala na Svjetsko Finale.

Ostvareni uspjesi rezultat su napornog rada i truda mostarskog odjeljenja, njihovih učenika, pedagoga i nastavnika te nesebičnog ulaganja i velike podrške roditelja djece.

Podsjećamo, mostarsko odjeljenje Prve baletske škole redovito održava sate baleta u Športskom plesnom klubu Zrinjski već petu godinu, a to su prve i jedine balerine iz Hercegovine sa školskim svjedodžbama završenih razreda osnovne baletne škole.

Balerine u narednom razdoblju očekuju pripreme za natjecanja u BiH, Austriji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Europsko prvenstvo u Češkoj te svjetsko finale u Portugalu. Osim priprema za natjecanja, balerine se pripremaju i za polaganje završnog razrednog ispita, koje će se održati u Banja Luci krajem školske godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije