Završeni Didakovi dani

Zlatnu misu proslavio fra Dinko Maslać, nekadašnji župnik u Gradnićima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
14.10.2015.
u 06:15

Zlatnu misu proslavio u zajedništvu sa svećenicima, rodbinom i vjernicima iz župa Gradnići, Goranci i Izbično u kojima je bio župnik po 11 godina

Otvorenjem izložbe slika nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji te proslavom zlatne mise graditelja nove gradnićke crkve fra Dinka Maslaća, u župi sv. Blaža u Gradnićima svečano su završeni "Didakovi dani".

Završne svečanosti te kulturno-duhovne i znanstveno-edukativne manifestacije započele su u novoj župnoj dvorani u kojoj je gradnićki župnik fra Ferdo Boban otvorio izložbu slika s motivima fra Didakove rodne župe Gradnići nastalih na ovogodišnjoj Međunarodnoj likovnoj koloniji u Gradnićima, kojima su akademski slikari obogatili fundus gradnićke Galerije "Didak".

Voditelj Likovne kolonije, akademski slikar Frano Primorac kazao je kako je ideja o Likovnoj koloniji pokrenuta prije 12 godina u sklopu održavanja Didakovih dana, te da je na ovogodišnjoj likovnoj koloniji sudjelovalo dvadesetak vrsnih umjetnika iz RH i BiH koji su djela stvarali nadahnjujući se fra Didakovim likom i djelom baš u ozračju njegove rodne župe Gradnići.

Otvarajući izložbu gradnićki župnik fra Ferdo Boban zahvalio je svim likovnim umjetnicima što godinama dolaze na Međunarodnu likovnu koloniju u Gradniće i svojim umjetničkim radovima časte slavnog fra Didaka Buntića.

U župnoj crkvi sv. Blaža u Gradnićima fra Dinko Maslać, nekadašnji župnik i graditelj nove župne crkve u Gradnićima, svečano je proslavio 50. obljetnicu svećeništva. Zlatni jubilej proslavio je u zajedništvu s braćom svećenicima, rodbinom i brojnim vjernicima iz župa Gradnići, Goranci i Izbično u kojima je župnikovao po 11 godina. U suslavlju s fra Dinkom, na zlatnoj misi sudjelovalo je dvadesetak svećenika među kojima je bio i provincijal dr. fra Miljenko Šteko. Provincijal dr. fra Miljenko Šteko uz ostalo je rekao:

- Naš zlatomisnik fra Dinko darovao nam je sličice na kojima stavio moto 'Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko', javlja portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Na kraju sv. mise umjetničke slike u znak zahvalnosti za sve što je učinio za župnikovanja, zlatomisniku su uručili predstavnici župa Izbično, Goranci i Gradnići. Moroslav Ćorić uručio je zlatomisniku portret koji je izradio akademski slikar Mate Ljubičić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?