Dani kulture Irana

Zavirite kroz prozor u svijet iznimno bogate iranske kulture

03.02.2016.
u 07:15

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru otvorena je izložba “Dani kulture Irana”.

Tom prilikom u izjavi za medije gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako je iznimna čast biti na izložbi koja pruža mogućnost upoznavanja s kulturom i običajima Republike Iran, tradicionalnom glazbom, gradom Teheranom i kaligrafijom.

“Sretan sam što je naša prva izložba u Mostaru. Nadamo se kako će izložba privući pozornost dobrih ljudi ovoga grada i da će tako omogućiti bolje odnose jednih prema drugima. Izložba umjetničkih slika, kaligrafije, tradicionalnih zanata i iranske glazbe samo je jedan mali prozor u svijet svega onoga što naša zemlja jest”, kazao je u izjavi za medije konzul za kulturu Veleposlanstva Irana u BiH Ali Ameri.

Nakon Mostara izložba se seli u Sarajevo i Banju Luku.

Drugog dana izložbe u 19 sati bit će upriličena projekcija dokumentarnog filma o Iranu, na kojoj će biti predstavljena iranska dostignuća, kao i prirodne ljepote i turističke destinacije te zemlje.

U srijedu, 3. veljače, u 19 sati nastupit će tradicionalna folklorna glazbena skupina Falak Al-Aflak.

Riječ je o glazbenom sastavu podrijetlom iz provincije Lorestan, koja se nalazi na zapadnom dijelu države i koju karakterizira posebna folklorna baština. Skupina je osnovana 2002. godine s ciljem očuvanja i njegovanja glazbene tradicije Lorestana.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?