Umjetnost

Zatvoren Bijenale, za šest mjeseci rekordnih 615.000 posjetitelja

28.11.2017.
u 09:00

Izložba suvremene umjetnosti - Venecijanski bijenale - u svom 57. izdanju zatvorena je nakon šest mjeseci trajanja, tijekom kojih ju je posjetilo više od 615.000 ljudi, što je novi rekord.

Agencija AP navodi da je ovaj broj posjetitelja za skoro četvrtinu veći nego prije dvije godine kada je Bijenale obišlo 500.000 posjetitelja. Navodi se da je predsjednik Bijenala Paolo Baratta priznanje za ovaj uspjeh odao Francuskinji Christine Macel koja je bila kustos glavne izložbe “Vive Arte Viva”.

Talijanski ministar kulture Dario Franceschini izjavio je da će ovo Bijenale biti upamćeno po “ljepoti i kvaliteti radova”.

Inače, u okviru 57. Venecijanskog bijenala u Arsenalima održala se “Tavola Aperta” - okrugli stol u okviru kojeg se publici predstavio Paviljon Bosne i Hercegovine i umjetnici Radenko Milak i Roman Uranjek. Riječ je o konferenciji koja je organizirana tijekom trajanja 57. Venecijanskog bijenala, u okviru koje su se predstavili odabranih 26 nacionalnih paviljona i pozvani umjetnici s međunarodne izložbe.

“Tavola Aperta” je zamišljena kao niz neformalnih razgovora koje je upravo osmislila umjetnička direktorica Bijenala Macel s namjerom da se potakne dijalog između publike i umjetnika.

Činjenica da je Paviljon Bosne i Hercegovine izabran da zatvori ciklus predstavljanja odabranih paviljona u tjednu kad je i službeno zatvaranje Venecijanskog bijenala, dovoljno govori o značaju izložbe koja je ove godine predstavljala BiH.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?