Ljubuški

Za projekte iz područja kulture 91.000 maraka

10.02.2022.
u 19:30

Grad Ljubuški raspisao je javni poziv za dodjelu proračunskih sredstava

Grad Ljubuški potiče i podržava kulturu i kulturne aktivnosti izdvajajući određena financijska sredstva i organiziranjem raznovrsnih kulturnih događanja. U gradskom proračunu za 2022. godinu ukupno je za kulturu planirano 130.000 KM, piše Večernji list BiH.

Muzeji, KUD-ovi...

Od prošle godine javnim pozivom dodjeljuju se novčana sredstva za različite kulturne projekte, a tako će biti i ove. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, između ostalog, usvojena je odluka o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture za 2022. godinu koji će se dodjeljivati javnim pozivom, a ovog je ponedjeljka gradonačelnik Vedran Markotić raspisao javni poziv. Maksimalan iznos sredstava koji će se dodijeliti po javnom pozivu, sukladno sredstvima osiguranim u proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu, iznosi 91.000 KM.

Pravo na prijavu na javni poziv za dodjelu sredstava imaju sljedeći nositelji kulturnih aktivnosti: udruge iz područja kulture, muzeji, kulturno-umjetnička društva, mjesne zajednice koje održavaju kulturne manifestacije, pravne osobe koje su registrirane za obavljanje djelatnosti iz područja kulture, fizičke osobe koje se bave djelatnostima iz područja kulture. Kako bi se ti nositelji kulturnih aktivnosti mogli prijaviti na javni poziv i ostvariti pravo na dodjelu sredstava, moraju ispuniti dva uvjeta – imati sjedište/prebivalište na području Grada Ljubuškog i imati ostvarene značajne rezultate u području kulture. No, postoji i izuzetak da se na javni poziv mogu prijaviti i sredstva dodijeliti i nositeljima kulturnih aktivnosti koji nemaju sjedište/prebivalište na području Grada Ljubuškog ako je projekt od značaja za Grad Ljubuški.

Prijavu za dodjelu sredstava mogu podnijeti svi prethodno navedeni nositelji kulturnih aktivnosti čiji se programi, projekti i aktivnosti odnose na: zaštitu i očuvanje kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa, knjižničnu djelatnost, izdavačku djelatnost, glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost, likovnu djelatnost, dramsku djelatnost, filmsku i kinematografsku djelatnost, muzejsko-galerijsku djelatnost, tradicionalne umjetničke obrte, uspostavljenje suradnje i razmjene u području kulture.

Podnositelji prijava koji su u 2021. godini ostvarili pravo na dodjelu proračunskih sredstava Grada Ljubuškog, a nisu dostavili opisno i financijsko izvješće o utrošenim sredstvima, nemaju pravo na dodjelu sredstava u 2022. godini. Aplikant može aplicirati na ukupan iznos projekta ili dio nedostajućih sredstava, što je dužan navesti u aplikaciji, može se natjecati s neograničenim brojem projekata i može biti podržano više njegovih projekata. Ocjenu pristiglih prijava izvršit će Povjerenstvo za odabir projekata iz područja kulture za dodjelu proračunskih sredstava Grada Ljubuškog koje imenuje gradonačelnik.

Prava i obveze

Odluka o dodjeli sredstava koju donosi gradonačelnik na prijedlog povjerenstva bit će objavljena na službenoj stranici Grada Ljubuškog. S odabranim sudionicima javnog poziva bit će sklopljeni ugovori kojim će se regulirati međusobna prava i obveze. Obrazac za prijavu može se preuzeti na službenoj stranici Grada Ljubuškog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije