Osamnaesti Pop Fest Kupres

Za jubilej nastupa dvadeset izvođača iz BiH i Hrvatske

17.10.2017.
u 10:00

Osamnaesti festival zabavne glazbe Pop Fest Kupres 2017. održat će se 21. listopada, 2017. godine u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Kupres, s početkom u 19 sati.

PopFest Kupres 2017. postao je punoljetan, a organizator će i ove godine okupiti mlade izvođače zabavne glazbe s prostora cijele BiH i Hrvatske, i to osamnaestu godinu zaredom, pa se može reći da je festival poprimio svoju punu zrelost i prepoznatljivost, visoko na ljestvici glazbenih i kulturnih događaja u BiH i široj regiji.

Jedinstvena prilika

Nakon provedene audicije prijavljenih kandidata, koja je održana u Hrvatskome domu Kupres u nedjelju 15. listopada, žiri je odabrao 20 izvođača za finalnu koncertnu večer u subotu 21. 10., a finalisti dolaze iz gradova: Kupres, Livno, Trilj, Kaštel Štafilić, Busovača, Ljubuški, Prozor, Bugojno, Glamoč, Uskoplje i Novi Travnik. Jedinstvena je to prilika za mlade, neafirmirane, ali kvalitetne i kreativne izvođače i sastave da već sada osjete izazove nastupa pod reflektorima pozornice, pred brojnom publikom i uz medijsku pozornost, što im svakako može biti i putokaz u traženju životnoga poziva ili vlastitoga mjesta na budućoj domaćoj i široj glazbenoj sceni. Značaj festivala ogleda se u kontinuiranom porastu broja natjecatelja i izvan granica BiH, u povećanju zanimanja publike, ali i u velikom porastu medijske popraćenosti i broju medijskih pokrovitelja. Ovaj pozitivan uzlazni trend nastavio se i u pripremnom razdoblju PopFesta 2017. pa organizator očekuje da će i ovogodišnji Festival po svim relevantnim brojkama opet nadmašiti samoga sebe. Kako bi festival učinili zanimljivijim, organizator je finalnu večer podijelio na natjecateljski i revijalni dio. U natjecateljskom dijelu sudjeluju mladi, neafirmirani, ali ambiciozni i kreativni izvođači, dok u revijalnom programu ove godine gostuje zvijezda glazbene scene Pamela Ramljak.

Edukativni utjecaj

Osim navedenoga, valja istaknuti da festival, već godinama, ima izražen kulturno-edukativni utjecaj na mlade, ali i turistički značaj, za Kupres i Hercegbosansku županiju izvan glavne turističke sezone. Festival dodjeljuje pet nagrada: prvu, drugu i treću nagradu žirija za najbolju vokalnu izvedbu, prvu nagradu publike i nagradu za najbolji scenski nastup. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije