potpisan ugovor

Vlada Republike Hrvatske nastavlja financijski pomagati HNK Mostar

11.11.2020.
u 17:04

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio je Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru te tom prigodom s ravnateljem HNK Ivanom Vukojom potpisao Ugovor o financijskoj potpori za provedbu programa i projekta koje će HNK Mostar realizirati u idućoj godini.

Prigodom potpisivanja ugovora i obilaska kazališta ravnatelj je državnog tajnika informirao o projektima vezanim za nastavak izgradnje kazališne zgrade te repertoaru i brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu, priopćeno je iz HNK Mostar.

- Poštujući propisane korona mjere, nastojimo biti što aktivniji u raznim segmentima kazališnog života. Tako smo, primjerice, prošli mjesec imali 14 izvedbi predstava, šest gostovanja u BiH i Hrvatskoj, dvije festivalske izvedbe, a osvojili smo i jednu nagradu. Vjerojatno bi nagrada bilo i više da, zbog epidemioloških razloga, nisu prekinuti Marulićevi dani u Splitu na kojima smo imali vrlo zapažen i uspješan nastup - kazao je Vukoja.

Dodao je da su u listopadu u HNK Mostar organizirana i dva književna "off" programa te uz nastavak rada Dramskog studija mladih HNK pokrenuta su i dva nova projekta: radionica pisanja dramskog teksta i radionica pisanja filmskog scenarija.

Milas je izrazio zadovoljstvo posjetom i onim što je čuo o radu HNK Mostar.

- Drago mi je da sam danas posjetio HNK Mostar i upoznao se s iznimnim rezultatima koje postiže ova kazališna kuća. Vlada Republike Hrvatske ovim ugovorom nastavlja pružati financijsku potporu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru jer ga smatram institucijom od nacionalnog i strateškog značaja za Hrvate u BiH - kazao je Milas, dodavši kako se nada da će uskoro biti nastavljeni i radovi na dovršetku izgradnje zgrade HNK Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?