TROPLET

Više od dvadeset umjetnika na izložbi ARS Sacra

stjepan skoko
Zoran Grizelj
02.11.2013.
u 16:00

Izložbu je otvorio dekan ALU prof. Stjepan Skoko

U sklopu 3. tropletovih dana kulture, u Galeriji kraljice Katarine u Mostaru otvorena je izložba radova s poslijediplomskog studija ‘Ars sacra’ Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Izložbu je otvorio dekan ALU prof . Stjepan Skoko, a izložena su 24 rada akademskih slikara, polaznika poslijediplomskog studija ARS SACRA.

- Dug je put od kreativne ideje do umjetničkog djela. Na tom putu, svakoga tko se njime odluči ići, čeka niz pokušaja i pogrešaka, brojnih ispravki, padova i uzleta u potrazi za vlastitim izrazom u moru ponuđenih gotovih i polugotovih rješenja. Pri tom, u proces stvaranja umjetničkog djela nije dovoljno uložiti sve svoje kreativne potencijale, potrebni su i određeno znanje i prikladno umijeće, vještina, kazao je tom prigodom dekan Stjepan Skoko.

Skoko je kazao kako je u okviru studija Ars Sacra kod svih studenata doktoranata dosegnuta visoka razina znanja i respektabilno likovno umijeće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?