mostar

Vesna Oborina prestavila se novom knjigom i izložbom

vesna
Foto: Stojan Lasić
1/4
18.10.2016.
u 20:38

Predstavljanje zbirke poezije za djecu "Boje jutra" i otvaranje izložbe slika Vesne Oborine iz Mostara upriličeno je u utorak u Centru za kulturu Mostar.

"Boje jutra" prva je zbirka poezije autorice Oborine namijenjena za najmlađu čitalačku dob, a pored ove Oborina se javnosti predstavila sa šest zbirki poezije za odrasle i četiri zbirke haiku stihova.

- Ova zbirka je prva moja zbirka poezije namijenjena za djecu, ali se nadam da to neće biti i jedina knjiga za tu populaciju - istaknula je autorica Oborina, koja je govoreći o izložbi slika kazala da je riječ o njezinoj tridesetoj samostalnoj izložbi na kojoj su prikazane ilustracije koje prate pjesme u knjizi te drugi njezini radovi.

- Predstavljanje knjige popraćeno je postavkom slika, prvenstveno ilustracija i crteža, koji svojim sadržajem i koloritom upotpunjavaju stihove čineći jedinstvenu cjelinu - kazala je autorica.

O knjizi "Boje jutra" govorila je profesorica Jasminka-Minka Torlo, naglasivši kako ova knjiga nije namijenjena samo za najmlađe nego za svu čitateljsku publiku jer, kako je kazala, ova knjiga u svakom trenutku sve nas vraća u najljepši dio našeg života, a to je djetinjstvo.

Izložbu je otvorila direktorica Pozorišta lutaka u Mostaru Ranka Mutevelić koja je kazala kako je poseban izazov ilustrirati poeziju za djecu te kako su slike autorice Oborine ispunjene bljeskom radosti i boja.

- Vesna je odavno napustila djetinjstvo, ali vidimo da mu se vraća na osobit način pišući poeziju za djecu i praveći ilustracije za nju - kazala je Mutevelić.

Predstavljanje knjige i otvaranje izložbe upriličeno je u organizaciji Centra za kulturu Mostar i SKPD "Prosvjeta" Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije