25. listopada

Večer posvećena bl. Alojziju Stepincu u Mostaru

23.10.2017.
u 10:11

U sklopu ovogodišnjih Tropletovih dana kulture, koji traju od 21. listopada do 18. studenoga, Hrvatska kulturna zajednica (HKZ) Troplet organizira duhovno-kulturni događaj "Večer posvećena bl. Alojziju Stepincu", koja će se održati 25. listopada u katedralnoj župi u Mostaru.

Događanje počinje svetom misom u 18 sati u katedralnoj crkvi koju će predvodi biskup msgr. Ratko Perić, a propovijedat će postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca msgr. Juraj Batelja, priopćeno je iz HKZ Troplet.

Predstavljanje knjige "Blaženi Alojzije Stepinac i Hrvati u Bosni i Hercegovini" najavljena je za 19 sati, kada će biskup Perić imati uvodno izlaganje, a zatim će o knjizi govoriti njezin autor msgr. Juraj Batelja.

Liturgijsko pjevanje na misi predvodit će katedralni mješoviti zbor "Marija" uz orguljašku pratnju sestre Matee Krešić, a pod ravnanjem don Nike Luburića.

Iz Tropleta pozivaju vjernike da svojim sudjelovanjem na svečanoj misi u čast bl. Alojzija Stepinca daju svoj doprinos njegovoj kanonizaciji te da se na predstavljanju knjige pobliže upoznaju o kardinalovu doprinosu za Hrvate u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije