HNK Mostar

Umjesto “Ljepotice iz Leenanea”, glazbeno-poetsko-scenski recital “Hercegovina”

glazbeno-poetsko-scenski recital “Hercegovina”
19.01.2016.
u 06:45

Umjesto planirane predstave “Ljepotica iz Leenanea”, u petak, 22. siječnja 2016., u 20 sati, na daskama HNK Mostar bit će izveden treći dio glazbeno-poetsko-scenskog recitala “Hercegovina”.
Zajednička odrednica svih pjesama koje su dio kolaža jest - Hercegovina, sa svim svojim ljepotama, tugama i ponosima. O Hercegovini pjevaju svi, i oni koji su tu rođeni, i oni drugi, koji su bili rođeni i živjeli drugdje. Poetska tematika je, naravno, različita. Pjeva se i o našoj gangi u kojoj “jecaju sve tuge naše”. Pjeva se i o teškim danima hercegovačkih seljaka, o Širokom Brijegu i Lištici, o vraćanju u Hercegovinu. I Radimlja se našla u pjesničkom fokusu, i mostarska kiša, i proljeće u Posušju, i predratne godine u Mostaru, a može se čuti i “Poruka vile Hrašnjanke”. I u ovom kolažu vidljiva je nakana da se u što tješnjem kontaktu s gledateljstvom, omogući što lakše i što brže upoznavanje sa svojim zavičajem i njegovom burnom kulturno-povijesnom prošlošću. Stihove za ovaj glazbeno-poetski recital odabrao je i scenski upriličio glumac Robert Pehar, a čut ćemo ih u izvedbi Velimira Pšeničnika Njirića, Maje Lasić i Roberta Pehara. Autor glazbe je Andrijan Zovko, dok je stručna potpora projektu bio profesor Stjepan Galić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije