promocija

U Zagrebu promoviran Zbornik radova Bosanski ban Tvrtko 'Pod Prozorom u Rami'

Bosanski ban Tvrtko 'Pod Prozorom u Rami'
25.11.2016.
u 11:00

Urednik Zbornika fra Tomislav Brković u svom je izlaganju kazao kako Zbornik prikazuje duhovnu, kulturnu i jezičnu, društvenu i političku slojevitost koja je oblikovala prostor i stvorila današnji identitet.

U Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu u četvrtak je održana promocija Zbornika radova Bosanski ban Tvrtko  "Pod Prozorom u Rami".

Organizatori promocije bili su općina Prozor-Rama, izdavačka kuća Synopsis d.o.o. Zagreb-Sarajevo, HKD Napredak i KulturANTI, a predstavljanje je otvorio dr. fra Ivan Šarčević koji je bio i moderator.

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević u svom je pozdravnom govoru istaknuo kako danas Prozor-Rama nosi epitet Tvrtkovog grada kao simbol zajedničke prošlosti, imperativ zajedničke i pojedinačne odgovornosti političkih predstavnika te općine.

Urednik Zbornika fra Tomislav Brković u svom je izlaganju kazao kako Zbornik prikazuje duhovnu, kulturnu i jezičnu, društvenu i političku  slojevitost koja je oblikovala prostor i stvorila današnji identitet.

"Tridesetak eminentnih stručnjaka daju nam za pravo ustvrditi da nije samo riječ o pogledu u prošlost nego i kritički refleksije o našoj sadašnjosti i budućnosti Rame i Ramljaka", kazao je fra Stjepan Lovrić.

"Jedno od ključnih pitanja je kako Zbornik oblikuje temeljno pitanje, koje  sebi postavljaju, manje više, svi ljudi i zajednice; Tko smo? Što smo? Kamo idemo?", naglasio je na kraju predstavljanja novinar i književnik Ivo Lučić.

Nakon promocije posjetitelji su razgovarali o povijesti Rame, Zborniku i svemu onome što se povezuje s Ramom. Istovremeno, predstavljanje je unijelo i neke nove vidike povijesti i života u Rami, istaknuli su organizatori.

Osim toga, posjetitelji su imali priliku, po prvi puta vidjeti kako će izgledati "Tvrtkov bilig" koji će biti smješten na kružnom toku na ulazu u Prozor. 

Inače, zagrebačkom predstavljanju Zbornika nazočio je veliki broj Ramljaka, umjetnika, kulturnih djelatnika, te sadašnjih i bivših političara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije