Radovi najeminentnijih umjetnika

U utorak otvorenje izložbe 26. Jesenji likovni salon

izlozba mostar likovno
25.10.2020.
u 10:03

U utorak 27. listopada u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru u Galeriji kraljice Katarine Kosače s početkom u 19:00 sati bit će upriličena  revijalna izložba 26. Jesenji likovni salon u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH.

Posjetitelji će imati priliku razgledati slikarske radove najeminentnijih umjetnika i slikara s područja BiH i okolice.

Apelira se i moli sve posjetitelje da obvezno dolaze s maskom održavajući distancu minimalno 2 metra zbog epidemioloških pogoršanih uvjeta koji vladaju zadnjih dana na području Federacije BiH. Svoje radove javnosti će predočiti sljedeći slikari i umjetnici: Ana Šimić, Drago Škipina, Marin Topić, Karolina Marušić, Megi Kunštek, Kristina Ćavar, Vilim Perić, Trpimir Grgić, Stjepan Šimić Pepi, Leonarda Vasilj, Stipo Zoroja, Stojan Lasić Stole, Biljana Sesar, Matea Martinović, Tomislav Zovko,Alisa Teletović, Tamara Herceg, Slavenka Volić, Tomislav Zane, Olivera Tadić, Srećko Babić i Dorotea Dikonić.

Predgovor izložbi i manifestaciji 26. Jesenji likovni salon  naslova Koronavirus i umjetnost – put prema nepoznatom napisao je povjesničar umjetnosti Ivan Vrljić riječima: ''Društvo hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH na ovogodišnjem 26. jesenskom likovnom salonu nudi nam svu raznovrsnost likovnih makinacija kistom. Očekuje se repertoar kvalitetnih lica iz svijeta likovnosti, kratki predah od svakidašnjih crnih vijesti iz medija o ekonomskoj krizi i slomu umjetnosti u cjelini. Nemojte misliti da će zbog ove situacije umjetnost posustati. Nikako sada u ovoj krizi umjetnost ne može posustati i pasti. Nije padala u ratu i miru, potresu i blagostanju. Umjetnost treba i može dati odgovor na krizu čovječanstva uzrokovanu pandemijom koronavirusa.''

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije