povjesna skupština

HKD Napredak bira novo rukovodstvo

06.07.2019.
u 12:37

Prvi put od obnove rada HKD Napredak (29.9.1990 godine) i izbora prof. dr.Franje Topića za predsjednika koji je tu funkciju uspješno obnašao i „živio“ punih 29 godina, zastupnici na današnjoj sjednici 66. Glavne izborne skupštine HKD biraju novog predsjednika Društva. 

Na Skupštini će se pored izbora predsjednika birati i novi dopredsjednici, članovi Središnje uprave, članovi Nadzornog i Stegovnog suda te razmatrati izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te podružnica i udruga. Glavnoj skupštini nazočit će predstavnici gotovo svih Napretkovih podružnica iz svih dijelova BiH, Hrvatske,
Crne Gore, Njemačke, Austrije i bit će to ujedno i prilika da se na jednom mjestu čuje glas o radu i uspjesima Napretkovih djelatnika, da se kroz formalne i neformalne susrete i druženja razmjene mišljenja i iskustava.

Skupštini će nazočiti i jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Fouad Twal, koji će nakon završetka Skupštine, u 18 sati služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda (koji su i zaštitinici Napretka), zatim predsjednik talijanskog Kršćanskog radničkog pokreta (MCL) gospodin Carlo Costalli, kopredsjednik Europskog centra za radnička pitanja (EZA) gospodin Piergiorgio Sciacqua te brojni uglednici iz kulturnog, političkog, vjerskog, javnog života naše zemlje i inozemstva i diplomatskog kora.

HKD Napredak utemeljeno je davne 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruga, ima više od 20.000 članova u 63 podružnice i 4 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

66. Glavna izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak održava se danas u Sarajevu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?