Tradicionalni festival

U Sarajevu otvoreni Dani europskog filma u BiH

16.05.2019.
u 21:22

Tradicionalni festival Dani europskog filma u BiH otvoren je večeras u kinu Meeting Point u Sarajevu.

Festival organizuje Mreža državnih instituta za kulturu zemalja članica Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUNIC) pod predsjedavanjem Goethe instituta, i Info centar Europske unije u BiH.

Otpravnik poslova Delegacije Europske unije u BiH Khaldoun Sinno izjavio je na otvaranju da je ta manifestacija postala tradicija u okviru Europskog tjedna, kojom se slavi europska kultura u danima oko 9. svibnja - Dana Europe.

- Također, cilj nam je pokazati bogatstvo kulture unutar članica Europske unije, kao i to da kulturno pripadamo zajedno jer je Bosna i Hercegovina u Europi podjednako kao i članice EU - rekao je Sinno.

Dodao je da je za Delegaciju EU u BiH angažman u kulturi podjednako važan kao i angažman na polju vladavine prava i u politici.

Direktor Goethe instituta Martin Schumaher naveo je da impresivan poduhvat prikupiti filmove iz 10 zemalja članica EU, a koji uspiju prikazati jedinstvo u raznolikosti. 

Dani europskog filma traju do 26. svibnja, sve projekcije počinju u 20.00 sati uz slobodan ulaz, a filmovi su titlovani na B/H/S i engleski jezik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije