Krenula s radom

U Petrinji otvorena kontejnerska knjižnica

kontejnerska knjižnica
07.04.2021.
u 14:29

Stotinjak dana nakon potresa, u Petrinji je u srijedu otvorena prva gradska kontejnerska knjižnica i čitaonica jer je zgrada knjižnice jako stradala u potresu.

- Grad bez knjižnice nije grad, ona je vrlo bitan segment. Građani su jedva čekali otvorenje. Iako u manjem omjeru, oko jedne četvrtine, knjižnica je spremna za rad. U ostalim kontejnerima spremljena je ostala knjižna građa. Uspjeli smo izvući svih 44 tisuća knjižne građe, govori ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Ante Mrgan.

- Zgrada možda izgleda izvana, no vjerujte da nije dobro. Svi su radnici htjeli spasiti knjige nakon potresa, no meni kao ravnatelju nije bilo svejedno, govori te nadodaje da je ovom kontejneru samo dio građe jer je kontejner velik oko 90 kvadrata, no bez obzira na to, otvorenje smatra dijelom normalizacije života u gradu.

A u osposobljavanju knjižnice pomoglo je jako puno ljudi.

- Grad je nabavio ovaj kontejner gdje je knjižnica, a dio je pomogao i iz Udruge branitelja, ministarstva kulture i medija, knjižnice u Vukovaru, Crveni križ... Mnoge privatne donacije ljudi su pristigle, govori Mrgan.

Ovo je i poziv Petrinjcima i dođu u knjižnicu na rukometnom igralištu, a radno vrijeme od sutra je od 8 do 19 sati.

- Nećemo im sigurno naplatiti zakasninu, govori kroz smijeh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije