Mostar

U Kosači predstavljeni maturalni radovi učenika likovnih umjetnosti

Foto: Fena
1/4
11.06.2021.
u 20:54

U Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru u petak je upriličena izložba maturalnih radova učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

- Ispraćamo 22. generaciju maturanata, a 20 učenika završava četverogodišnji smjer - kiparstvo, slikarstvo, grafika, modni te industrijski i reklamni dizajner. Svaki od učenika izložio je po tri rada, i to je njihov završni maturalni rad koji će im biti ogledalo budućnosti – rekao je u razgovoru za Fenu Ante Andričić, ravnatelj Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

Po njegovim riječima, procjena struke je da se radi o najboljoj izložbi od postojanja ove škole.

- U ovoj generaciji imamo 13 pohvalnica za odlično učenje i uzorno vladanje, a prosjek razreda je 4,55 - naglasio je Andričić.

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića četverogodišnja je strukovna škola osnovana 1995. godine. Iako se radi o umjetničkoj školi, nastavni program omogućava učenicima koji završe ovu školu upis na bilo koji fakultet u Bosni i Hercegovini ali i izvan zemlje.

- Nadam se da ćemo u narednom razdoblju biti prvi izbor svima onima koji upisuju srednju školu, a vide se u umjetnosti - kazao je Andričić i dodao kako u zadnje vrijeme bilježe porast broja upisanih učenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije