“Naša djeca plešu balet’’

Trijumf Arlete Ćehić i njezinih sjajnih balerina

BiH,07.06.16.Mostar,Kosaca,  Balet balerina Arlete Cehic, Photo:Stojan Lasic
09.06.2016.
u 07:00

Baletna škola Arabesque, pod vodstvom Arlete Ćehić, završnim je koncertom pod nazivom “Naša djeca plešu klasični balet’’ proslavila veliki jubilej, 10 godina svog postojanja.

Na koncertu, održanom u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” predstavljeno je čak deset novih koreografija - dvostruko više u odnosu na prethodne godine. Publika je imala priliku vidjeti varijacije iz poznatih baleta: Uspavana ljepotica, Don Kihot, Orašar, Labuđe jezero, Esmeralda, Plamen Pariza, kao i koreografije modernog baleta.

Navala emocija

Nakon koncerta utemeljiteljica i voditeljica mostarskih balerina Arleta Ćehić nije krila oduševljenje.

- Bilo je jako dirljivo. Nisam mogla vjerovati da će se tolika navala emocija sručiti na mene. U jednom trenutku sam postala svjesna što sam sve uradila i koliko tog materijala i rada stoji iza ili u okviru tih deset godina - kaže Ćehić, dodajući kako ona i djeca te njihovi roditelji čine jedan skladan trokut i da se bez jednog kuta nikako ne bi moglo. Na koncertu su se predstavili svi uzrasti Arabesquea od najmlađih malih balerina koje imaju 3 - 5 godina do najstarijih sa 17 godina.

Arabesque je prva škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koja je poslije više desetljeća ponovno vratila našem gradu klasični pokret, fascinantne koreografije i prekrasne kostime.

Posvećenost edukaciji djece, ne samo u elementima vježbi klasičnog baleta, nego u kompletnom izrazu, odlika je ove škole.

Javna škola

Vidan pokazatelj snage i prezentnosti ove škole nije samo konstantni broj djece zainteresirane za nju, koja vrijedno rade, nego i očigledna refleksija na ostale plesne skupine.

Voditeljica Arleta Ćehić kaže da budućnost baleta u gradu na Neretvi ovisi o trima čimbenicima: “Prvi je moja želja da to radim, drugi je zanimanje djece, a možda još važniji čimbenik od svega je podrška Grada te konačna realizacija i utemeljenje službene državne škole baleta u Mostaru, s planom i programom Federacije BiH koji podrazumijeva fond sati od 10 sati tjedno, to je 465 sati godišnje. Meni bi bilo drago da to zaživi za godinu-dvije. Voljela bih i da se sastave Muzička i Glazbena škola, da u ovom gradu postoji balet te da Mostar dobije svjetliju umjetničku budućnost”, zaključuje Ćehić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije