Adnan Busuladžić

Tri godine živio za ponovno otvaranje muzeja, danas podnio ostavku

adnanbusuladzic
Klix
15.09.2015.
u 17:46

Busuladžić se u emotivnom govoru poimenično zahvalio svima koji su u protekle tri godine njegovog mandata davali podršku Muzeju i poručio da se trudio sačuvati Muzej i dostojanstvo zaposlenika ove institucije

Direktor Zemaljskog muzeja BiH Adnan Busuladžić na današnjem ponovnom otvorenju ove institucije objavio je da podnosi ostavku na tu funkciju.

Busuladžić se u emotivnom govoru poimenično zahvalio svima koji su u protekle tri godine njegovog mandata davali podršku Muzeju i poručio da se trudio sačuvati Muzej i dostojanstvo zaposlenika ove institucije.

"Tri godine sam živio za ovaj trenutak. Moj jedini cilj bio je spasiti ovu instituciju, sačuvati jezgro kolektiva i njihovo dostojanstvo, da ne rade bez plate i zdravstvenog osiguranja. Ulazile su mnoge institucije i inspekcije ovdje, ali nisu pronašli ništa. Ja sam ovdje radio besplatno. Imao sam ugovor potpisan na jednu marku, koju nikada nisam ni uzeo", rekao je Busuladžić.

Posebno se zahvalio načelnicima i gradonačelnicima drugih gradova koji su potpisali Memorandum i shvatili značaj ove institucije.

Na kraju je zamolio sve s kojima je radio i surađivao da mu oproste ako je napravio neku pogrešku, te kazao da podnosi ostavku na poziciju direktora Zemaljskog muzeja BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?