Plodonosna godina iza Zijade Zekić

Svoje skrivene tajne podijelila sam sa svojom publikom

Zijada Zekić
08.12.2015.
u 07:00

"U kasne sate sjedim za stolom i mirišem samoću...", piše stihove mostarska slikarica i pjesnikinja Zijada Zekić, koja ovih dana završava rad na svojoj novoj knjizi "Skrivena tajna".

Riječ je o njezinoj drugoj zbirci poezije koja će svjetlost dana ugledati najvjerojatnije početkom 2016. godine.

- Zbirka poezije "Skrivena tajna" je nastavak moje prethodne zbirke "Vrijeme za pamćenje". Naslov knjige dala sam zbog toga jer sam u ovoj knjizi predstavila sve moje dobre i loše događaje, tajne, iskušenja, uspjehe i razočaranja. Pisala sam o svojoj majci, ljubavi prema njoj, ljubavi prema životu i prijateljima, društvu i zajednici u kojoj djelujem. Sve svoje tajne dala sam u javnost u ovoj knjizi koja je moj život - kazala nam je Zekić.

Veliku zahvalnost za svoj bogati umjetnički rad i za potporu u pripremi ove knjige Zekić duguje gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, njegovoj savjetnici Radmili Komadini, načelniku Odjela društvenih djelatnosti Mostar Boži Ćoriću, pjesnikinji Almi Fazil Obad, odvjetnici Nadi Dalipagić i novinarki Misijani Brkić-Milinković.

- Hvala svim ljudima koji cijene moj rad i na podršci koju tražim i na svoju sreću je dobivam - ističe ova svestrana umjetnica iza koje je iznimno uspješna godina. U 2015. Zijada Zekić uradila je dosta toga na promicanju kulture u gradu Mostaru. U analima će ostati zapisana njezina samostalna izložba "Šal s pričom". Ljeto joj je proteklo u znaku humanitarne akcije i poetske večeri "Pokloni ljubav i dobrotu".

Pjesničkom riječju sudjelovala je i u akciji "Stop nasilju nad ženama" održanoj u Klubu "Aleksa" te na zajedničkoj izložbi Društva umjetnika grada Mostara u povodu Dana državnosti BiH gdje je dobila i zahvalnicu tog Društva. Za svoj rad i sudjelovanje na manifestaciji "Humski dani poezije" Zekić je dobila i zahvalnicu Društva hrvatskih književnika HB. - Na svakom ljudskom biću se vidi kakav je život živio, kakav život živi i kakav će živjeti. Ostaju tragovi života. Lijepi i ružni - poručila je Zijada Zekić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?