radostan dan

Sveti Nikola obradovao djecu u župi Globarica

Sveti Nikola u Globarici
Erna Elčić/Vecernji.ba
06.12.2023.
u 21:35

Na dan Svetog Nikole svečano je bilo u župnoj crkvi Marija Pomoćnica kršćana u Globarici, kada je na koncu sv. Mise u 16 sati, koju je služio župnik Ivan Ravlić,  sv. Nikola podijelio oko 24 paketića za djecu, koji su ga prije aplauzom pred oltarom pozdravil. Bilo je lijepo na misi, jer su uz djecu bili i roditelji, njihovi prijatelji i drugi župljani koji i nemaju malene djece. Sveti Nikola obećao je djeci ako budu dobra da će i iduće godine doći podijeliti paketiće i to još bolje, djeca su isti glas odgovorila „bit ćemo dobri“. I iduće godine obećao je Nikola neće biti ni krampusa sa šibama je će sva djeca biti dobra. Preko ovih darova Sveti Nikola donio je punu vreću poniznosti, poslušnosti, strpljivosti, poštivanja i odlučnosti da će biti dobri, ići na svete mise i primati sakramente. I ove ćete darove dijelit među sobom, jer činiti dobro ne umara, a zlo uništava. Sva su djeca obećala Svetom Nikoli da će biti dobra i poslušna svojim roditeljima, vjeroučiteljima i nastavnom osoblju, piše portal Večernjeg lista BiH.

To je znak da se trebamo s drugim radovati i podijeliti radost. Djeca obećaše da im ne treba krampus, jer su dobri, ali on je bio ako bi se iznevjerili onomu što je dobro, a sotona će ih napastovati da ih navede na zlo. Nažalost, izgleda da se danas najbolje znaju radovati djeca, pa se čini da trebamo od djece radost prenijeti na sebe.

Njihova radost je bez interesa, a naša zna biti od interesa i traženje neke koristi. Dobiti osmijeh od djece najveći je dar, što se samo može vidjeti a ne može se dočarati. Neki su još maleni pa su ih roditelji držali u naručju. Na licima sve djece osjećala se radost i veselje što znaju samo djeca imati. Moram moliti Boga da i naša radost bude poput dječje, a mnogo toga imamo od naše djece naučiti, često se zbog neprimjernog vladanja pred djecom zastidimo i zasramimo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije