Grude

Svečano otvoreni jubilarni 55. Šimićevi susreti

30.04.2018.
u 20:27

Ovogodišnje, jubilarne 55. Šimićeve susrete otvorila je federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović koja je naglasila kako su Šimićevi susreti najdugovječnija manifestacija ovakvog karaktera u BiH

Književno-kulturna manifestacija "Šimićevi susreti 2018.", otvorena je u ponedjeljak u dvorani šimićeve Srednje škole u Grudama.

Ovogodišnje, jubilarne 55. Šimićeve susrete otvorila je federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović koja je naglasila kako su Šimićevi susreti najdugovječnija manifestacija ovakvog karaktera u BiH, te kako će njezino ministarstvo uvijek podupirati ovakve i slične događaje.

Predsjednik Organizacijskog odbora Šimićevih susreta i načelnik Gruda Ljubo Grizelj istaknuo je kako je izuzetno ponosan što je već sedmu godinu na čelu organizacijskog odbora ove manifestacije, koja je, po njegovim riječima, najstarija kulturna manifestacija u Hrvata.

- I ove godine smo organizirali bogat književno-kulturni program kako bi se na dostojanstven način prisjetili Antuna Branka Šimića, jednog od najpoznatijih hrvatskih pjesnika - kazao je Grizelj, te na poseban način zahvalio mladima koji su u velikom broju nazočili otvaranju ove manifestacije.

Pokrovitelj 55. Šimićevih susreta je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, te predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković, priopćili su organizatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije