Koncertom Gardijskog orkestra Bugarske

Svečano otvoren Festival "Sarajevska zima"

07.02.2018.
u 21:47

Koncertom Gardijskog orkestra Bugarske "Susret kultura: Od brassa do jazza" posvećenog bugarskim predsjedanjem Vijećem Europske unije u Narodnom pozorištu svečano je otvoren Festival "Sarajevska zima" čiji je ovogodišnji moto "Drugo lice svijeta".

Taj znameniti kulturni događaj okupio je brojne građane, predstavnike društvenog, političkog i kulturnog života u BiH, kao i diplomatskog kora u našoj zemlji.

Direktor Festivala Ibrahim Spahić pozdravio je predstavnike Bugarske, počasnog gosta Festivala, koja je prva priznala neovisnu i suverenu BiH, a koja predsjedavanjem Vijećem Europske unije otvara novu mogućnost europskih reintegracija za dobrobit Europe.

- Pokrovitelji UNESCO i Vijeće Europe, i mi, imamo istu misiju, a to je predstavljanje kulture različitosti i posvećenost znanosti, kulturi, slobodi govora i stvaralaštvu - poručio je Spahić.   

Veleposlanica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustina Cvetkova-Karabaševa istaknula je da je repertoar koncerta odabran u skladu s motom ovogodišnjeg izdanja Sarajevske zime "Drugo lice svijeta", te u duhu bugarskog predsjedavanja Vijećem EU "Zajedno smo jači".

- Ujedinimo se ovim koncertom kroz univerzalni jezik glazbe označavajući jedinstvo kroz različitost - poručila je. Također je naglasila da su jedinstvo, pomirenje i suradnja među zemljama regije potvrđeni i jučer usvajanjem Strategije za zapadni Balkan.

- Bugarska polaže i nastavit će polagati napore za proces europskih integracija. BiH može računati na našu podršku - zaključila je veleposlanica Cvetkova-Karabaševa.

Otvaranju je prethodio preformans mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Južne Koreje, Japana, Kine i Indije na Pozorišnom trgu "Susan Sontag".
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije