trajedo 19. kolovoza

Svečano otvoren 28. SFF: "Počasno Srce Sarajeva" za ukrajinskog redatelja Sergeja Loznitsa

Foto: Avaz
1/2
12.08.2022.
u 21:16

Direktor SFF-a Jovan Marijanović uručio je "Počasno Srce Sarajeva" Sergeju Loznitsi, ukrajinskom reditelju

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu večeras je počelo 28. izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF), koje će trajati do 19. kolovoza. 

Tijekom osam festivalskih dana bit će prikazano 235 filmova u 19 programskih sekcija iz 62 zemlje. Za nagrade "Srce Sarajeva" natjecat će se 51 film.

Prelijepa mlada glumica Helena Vuković otvorila je svečanu ceremoniju u Narodnom pozorištu Sarajevo, a potom se obratio novi direktor SFF-a Jovan Marjanović.

Direktor SFF-a Jovan Marijanović uručio je "Počasno Srce Sarajeva" Sergeju Loznitsi, ukrajinskom redatelju, piše Avaz.

28. Sarajevo Film Festival prikazat će retrospektivu filmova scenariste, reditelja i producenta Sergeja Loznice u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

- Od srca bih se zahvalio SFF-u, Jovanu Marjanoviću i njegovim kolegama. U nedavnoj povijesti Europe Sarajevo je postao simbol ljudske osjetljivosti, nježnosti, krhkosti, ali i simbol otpora. Moja država Ukrajina danas je pod agresijom, pod brutalnim napadom jako opasnog agresora. Ova podrška iz Sarajeva mi mnogo znači - rekao je Loznitsa.

Salom se prolomio dugi pljesak.

U dvorani je veliki broj glumaca, reditelja, filmskih radnika, među njima su Jasmila Žbanić, Uliks Fehmiju sa suprugom Snežanom Bogdanović.

Svečanosti je prethodio crveni tepih kojim su prodefilirale brojne poznate osobe.

Ključne riječi
SFF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije