Međunarodna smotra folklora

„Srce Središnje Bosne“ ugostilo gotovo 300 folkloraša

11.09.2017.
u 11:24

HKD „Napredak“, Busovača je u subotu, 9.9.2017. organizirao petu međunarodnu smotru folklora „Srce Središnje Bosne“ i ugostio gotovo 300 folkloraša iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ova Smotra predstavlja krunu rada folklornog sastava HKD
„Napredak“, Busovača u ovoj godini. 

Naime, nakon mnogobrojnih gostovanja tijekom ljeta, busovački Napretkovci kroz projekt MSF „Srce Središnje Bosne“ nastoje svim prijateljima uzvratiti gostoprimstvo, ali i pokloniti Busovači i Središnjoj Bosni izuzetan događaj na polju folklorne baštine. Kako je naglašeno u uvodnim riječima, HKD „Napredak“, Busovača ove godine slavi 110 godina postojanja te je i ovaj događaj dio proslave Napretkovog jubileja. Kao i prethodnih godina, dvorana SŠ „Busovača“ je bila dupke puna te su gledatelji sa oduševljenjem popratili svaku izvedbu.

Ovogodišnji sudionici smotre su bili: HKUD „Sveti Ante – Herceg Bosna“ (Tušilović, Karlovac, Republika Hrvatska); HKUD „Donji Ograđenici“ (Čitluk); HKUD „Mokro“ (Široki Brijeg); HKUD „Naši korijeni“ (Žepče); HKUD „Topala“ (Vitez); Drim tim „babe“; te HKD
„Napredak“, podružnica Busovača.

Ovogodišnji program je obilovao izvedbama izvornog folklora uz par koreografiranih izvedi što je dodatno obogatilo i upotpunilo sveukupan ugođaj. Gosti koji su nastupili su bili oduševljeni pozornošću kojom je publika pratila svaku izvedbu i pljeskom kojega nije manjkalo niti u jednom trenutku. 

Upravo je ovogodišnja MSF „Srce Središnje Bosne“ pokazala da su projekti HKD „Napredak“, Busovača izuzetno kvalitetni i dobro osmišljeni te da se radi o projektima koji, kroz godine održavanja, donose itekako vrijedne rezultate na polju kulture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije