Izložba i panel-rasprava

“Škola je zapravo život, a ne samo priprema za njega”

20.02.2016.
u 08:00

U galerijskom prostoru širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti, u organizaciji EU info-centra, upriličena je izložba studentskih likovnih radova i održana panel-rasprava o temi djece i obrazovanja, piše Večernji list BiH.

Nakon što je dekan ALU Stjepan Skoko otvorio izložbu, uslijedila je zanimljiva panel-rasprava u kojoj su sudjelovali Massimo Mina, voditelj Odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju pri Izaslanstvu EU u BiH, Boris Ćurković, voditelj programa “Poduzetničko učenje u bh. obrazovnim institucijama (faza 2)”, Viktorija Bošnjak, predstavnica Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadno-hercegovačke županije (ZHŽ), Dženana Šabić-Hamidović, savjetnica u UNICEF-ovu programu socijalne zaštite i inkluzije, te Marinka Jukić iz Posušja.

Ugrožene skupine

Massimo Mina istaknuo je kako treba omogućiti bogat obrazovni sustav osobama s invaliditetom i mladima bez roditelja, a Boris Ćurković je kazao kako je poduzetništvo sposobnost pretvaranja ideja u djelo te naglasio važnost stjecanja ključnih kompetencija i funkcionalnog znanja učenika i studenata. Viktorija Bošnjak kazala je kako su nastavnici i učenici u ZHŽ-u s oduševljenjem prihvatili program poduzetničkog učenja.

“Škole kao da su se pomladile otkad se počeo prakticirati ovaj projekt. Jer škola je zapravo život, a ne samo priprema za njega”, kazala je Bošnjak.

Ljudska prava

U sklopu suradnje EU info-centra s umjetničkim akademijama u BiH, domaćini dosadašnjih izložbi o temi kulturnog i prirodnog nasljeđa te voda i okoliša, bili su trebinjska i banjalučka akademija. Završna izložba radova studenata četiriju bh. likovnih akademija održat će se u Banjoj Luci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?