kupres

Sedamnaesti festival zabavne glazbe "Pop Fest Kupres 2016"

Pop Fest Kupres
11.11.2016.
u 15:00

Sedamnaesti festival zabavne glazbe "Pop Fest Kupres 2016" održat će se 12. studenoga, 2016. godine u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Kupres, s početkom u 19:00 sati.

S puno entuzijazma ,ali i organizacijskoga iskustva „Hrvatski dom“ Kupres organizira evo već sedamnaesto festivalsko izdanje. Zanimljiv je tako i podatak da je festival utemeljen prije nego što se ijedan ovogodišnji natjecatelj rodio. A na finalnoj koncertnoj večeri u subotu predstavit će se 21 izvođač iz: Neuma, Kiseljaka, Rame, Šibenika, Busovače, Ljubuškog, Bugojna, Glamoča, Uskoplja, Tomislavgrada, Banjaluke, Kaštel Sućurca, Viteza, Novog Travnika i Kupresa, priopćili su organizatorifestivala. 

Jedinstvena je to prilika za sve njih, da već sada, osjete izazove nastupa pod reflektorima pozornice, pred brojnom publikom i uz medijsku pozornost, što im svakako može biti i putokaz u traženju vlastitoga mjesta na budućoj domaćoj i široj glazbenoj sceni.

Festival iz godine u godinu postaje sve značajniji i glasniji i nadmašuje samoga sebe, kako po stalnom porastu interesa kandidata, publike i šire regionalne zastupljenosti tako i po velikom porastu medijske popraćenosti i broju medijskih pokrovitelja.

Kako bi festival učinili zanimljivijim organizator je program podijelio na natjecateljski i revijalni. U natjecateljskom programu sudjeluju mladi, neafirmirani ali ambiciozni i kreativni izvođači, dok u revijalnom dijelu ove godine nastupaju zvijezde iz nekih ranijih izdanja Pop Festa, Marko Bošnjak i Magdalena Bogić, koji su već pobrali brojne uspjehe na ozbiljnim glazbenim TV projektima i festivalima te tako skrenuli na sebe veliki publicitet i popularnost, čemu je svakako pridonio i ovaj kupreški festival.

Osim navedenog, valja istaći da festival, već godinama, ima izražen kulturno-edukativni utjecaj na mlade, ali i turistički značaj, za Kupres i HBŽ, izvan glavne turističke sezone.

Festival dodjeljuje pet nagrada: Prvu, drugu i treću nagrada stručnog žirija za najbolju vokalnu izvedbu, Prvu nagradu publike, i Nagradu žirija za najbolji scenski nastup, priopćeno je s Pop Festa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?