susret s novinarima na Trebeviću

Promoviran Napretkov „Hrvatski narodni godišnjak 2017.”

HKD Napredak
08.02.2017.
u 18:38

U Napretkovu domu na Trebeviću u srijedu, 8. veljače, upriličen je tradicionalni Napretkov godišnji susret s novinarima te promocija Napretkova „Hrvatskog narodnog godišnjaka”.

Susret s novinarima tradicionalno je okupljanje članova Napretkove Središnje uprave i novinara koji su tijekom godine pratili Napretkov rad te izvještavali o Napretkovim programima i rezultatima. Ovogodišnji susret okupio je više od deset novinara iz tiskanih i elektroničkih medija iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz HKD Napredak. 

Hrvatsko kulturno društvo Napredak prijem za novinare organizira kao simboličnu gestu zahvale predstavnicima medija za korektno i profesionalno praćenje i izvještavanje te kao zalog dobre buduće suradnje.

Ovom prigodom je promoviran i Napretkov „Hrvatski narodni godišnjak 2017.” u kojemu je sumirana Napretkova aktivnost kroz 2016. godinu, a u njemu se nalazi i tekstovi velikih književnih imena poput Julijane Matanović i Josipa Mlakića. Uz to, u rubrici „Pogledi” Godišnjak se osvrće i na aktualnu društveno-političku zbilju suvremene Bosne i Hercegovine.

Godišnjak su predstavili Dževdet Tuzlić, urednik kulture na BHT1, stalni dopisnik Hine iz Sarajeva Ranko Mavrak te glavni i odgovorni urednik Godišnjaka Franjo Bratić.

Godišnjak zauzima posebno mjesto u Napretkovoj bogatoj izdavačkoj djelatnosti. Još od davne 1907. godine, kada je izašao prvi broj pod nazivom “Napredak – hrvatski narodni godišnjak za godinu 1907.”, ovo glasilo je svjedok kulturnih, političkih i svih drugih društvenih događaja, ali i cjelokupne aktivnosti HKD Napredak, priopćeno je iz HKD Napredak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?