Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru

Promocija „Priručnika o stjecanju nastavničkih kompetencija tijekom redovitog studija“

Priručnik
28.01.2016.
u 13:08

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održana promocija „Priručnika o stjecanju nastavničkih kompetencija tijekom redovitog studija“ u petak, 29. siječnja 2016. godine u amfiteatru Antun Branko Šimić (br. 12) s početkom u 11.00 sati.

Na promociji će govoriti:

- prof. dr. sc. Vlado Majstorović – prorektor za međusveučilišnu suradnju

- prof. dr. sc. Zoran Tomić – dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru

- prof. dr. sc. Dijana Vican – rektorica Sveučilišta u Zadru

- dr. sc. Radmila Rangelov Jusović - izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative Step by Step

- doc. dr. sc. Luciana Boban - voditeljica Ureda za osiguranje kvalitete i zamjenica ECTS-koordinatora Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru

- Ines Perić - v. asist., tajnica zajedničkih kolegija

Prema standardima Europske unije potrebno je 60 ECTS bodova iz kolegija s nastavničkim kompetencijama, što je u Republici Hrvatskoj definirano Zakonom o osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju RH. U ovom trenutku, kada još u Federaciji BiH ni na jednoj razini vlasti nije zakonom definirano nužnih 60 ECTS bodova iz kolegija s nastavničkim kompetencijama, Filozofski je fakultet, ne čekajući referentni „lokalni“ zakon, od akademske 2014./2015. sustavno uredio i osigurao nastavničke kompetencije za sve studije nastavničkog smjera.

U Priručniku o stjecanju nastavničkih kompetencija tijekom redovitoga studija je prezentiran način implementacije kolegija s nastavničkim kompetencijama u sve nastavničke studije te popis takvih kolegija prema studijima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?