Mostarsko proljeće

Promocija knjiga akademika Muselimovića

Josip Muselimovic
25.04.2016.
u 10:14

Knjige „Sve je moguće“ i „Tri dragulja i trideset tri priče“ moći će se nakon promocije kupiti po promotivnim cijenama i to po 20,00 KM, odnosno obje po cijeni od 30,00 KM

U sklopu Mostarskog proljeća 2016. – XVIII. Dana Matice hrvatske, u ponedjeljak, 25. travnja u 19 sati, u hotelu Ero bit će predstavljene knjige akademika Josipa Muselimovića „Sve je moguće“ i „Tri dragulja i 33 priče“.

Uz akademika Muselimovića, u programu predstavljanja sudjeluju: Goran Milić – novinar i putopisac iz Zagreba, književnik Dragan Marijanović, novinar i publicist Zlatko Serdarević i urednica knjiga Misijana Brkić-Milinković.

Nazočnima će se obratiti i predsjednica MH Mostar i rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić i predsjednik HAZU u BiH akademik Jakov Pehar. Moderatorica večeri je odvjetnica Ana Primorac.

Inače, knjige „Sve je moguće“ i „Tri dragulja i trideset tri priče“ moći će se nakon promocije kupiti po promotivnim cijenama i to po 20,00 KM, odnosno obje po cijeni od 30,00 KM. Sav prihod od prodaje knjiga namijenjen je u humanitarne svrhe - za gradnju Doma za siromašne studente u Mostaru.

Akademik Josip Muselimović, odvjetnik i književnik (1944., Međugorje), Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti BiH, Društva pisaca BiH, Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, PEN-a Bosne i Hercegovine i Matice hrvatske (1970).

Također je nositelj odlikovanja Republike Hrvatske - Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića; Zlatne povelje Matice hrvatske za iznimno uspješan rad na ostvarivanju programa MH; Zlatne povelje s Plaketom i Značkom Internacionalne lige humanista Linus Pauling.

Dobitnik je najvećih odvjetničkih priznanja: Zlatne plakete Hrvatske odvjetničke komore dr. Ivo Politeo s Poveljom, te Zlatnih povelja i plaketa za životno djelo u odvjetničkoj profesiji: odvjetničke komore BiH, odvjetničke komore Crne Gore, odvjetničke komore Makedonije, odvjetničke komore Srbije i odvjetničke komore
Vojvodine.

Dobitnik je Velike povelje Sportskog saveza Grada Mostara. Nositelj priznanja Mimar mira, Centra za mir Mostar.

Muselimović je glavni i odgovorni urednik časopisa Motrišta. Objavio je niz knjiga: Poštovani suci, zašto?, Mostar, 1989. i 1991; Savršen zločin / Druga savjest (drame), Mostar, 1997; Moje odvjetničke godine, Sarajevo – Zagreb, 2008; Josip Muselimović - 35 godina u službi pravde i humanizma (monografija), Mostar, 2009;
Probuđena sjećanja, Sarajevo, 2012; Mostarski dragulji, Sarajevo, 2013. Mostarski dragulji i druge priče, Mostar, 2014. Tri dragulja i trideset tri priče, Mostar, 2015. i Sve je moguće, Mostar, 2016.

Izvedene drame: Savršen zločin, Hrvatski radio – Treći program, Zagreb 1995; Druga savjest, Hrvatsko narodno kazalište Mostar, 1996; Tek iza rešetaka sam osjetila slobodu, Radio Beograd – Dramski program, 2009.

Književne nagrade: Dobitnik Prve nagrade za dramski tekst na godišnjem natječaju BH Radija 1 za 2008. godinu, priopćeno je iz Matice hrvatske Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije