Svakodnevne projekcije od 14. do 22. kolovoza

Pripreme za 21. SFF ulaze u završnicu

05.08.2015.
u 13:39

Otvoreno kino će za nekoliko dana biti spremno za prijam oko 20.000 gledatelja

Posljednje pripreme za 21. Sarajevo Film Festival (SFF) ulaze u svoju završnicu. Cjelokupan program ovogodišnjeg Festivala, na kojem će biti prikazano 259 filmova iz 57 zemalja u 18 programa, je objavljen. SMS rezervacija ulaznica otpočela je još u utorak, a od jučer je počela i slobodna prodaja i online kupovina ulaznica za ovaj prestižni filmski događaj.

U razgovoru za agenciju Fena menadžerica press-ureda SFF-a Altijana Marić kazala je kako radovi na pripremi najatraktivnije, ali za postavljanje i najzahtjevnije festivalske lokacije - Ljetno kino HT Eronet također ulaze u završnu fazu.

"Otvoreno kino će već za nekoliko dana biti spremno za prijam oko 20.000 gledatelja u devet festivalskih noći", objasnila je Marić.

Dodala je kako je vrijedni tim SFF-a proteklih dana radio i na postavljanju festivalskog trga te vrši posljednje pripreme na prostoru ispred Narodnog pozorišta gdje će i ove godine biti postavljen crveni tepih za zvijezde regionalnog, ali i međunarodnog filma.

Crveni tepih bit će postavljen neposredno uoči Festivala.

"Dakako, radi se i na pripremi svih ostalih lokacija na kojima će se odvijati programi Festivala te sa zadovoljstvom možemo konstatirati da će ovogodišnji Festival obilježiti odlični filmovi i gosti te vjerujemo da će građani Sarajeva i posjetitelji Festivala uživati u devet dana festivalske magije", zaključila je Marić.

Ranije je direktor Festivala Mirsad Purivatra naglasio da će sarajevska publika ove godine imati priliku vidjeti najbolja filmska ostvarenja iz svijeta, posebno regije, koja su osvojila brojne prestižne nagrade na filmskim festivalima.

"SFF je u ovom trenutku najveći i možda najutjecajniji festival u jugoistočnoj Europi i zato ova lista filmova oslikava stanje u kinematografiji u svijetu s posebnim fokusom na regiju", objasnio je tada Purivatra.

Cijena ulaznica za kino Novi Grad bit će dvije i pet KM, za Multipleks Cinema City četiri, pet i šest, a karte za sve projekcije u kinu Laško Summer Nights šest KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?