In memoriam

Preminuo je naš novinar Mile Pavlović

mile pavlović
Vecernji.ba
22.11.2020.
u 11:55

U nedjelju 22. studenoga 2020. u 04:00 sata nakon kraće bolesti u 76. godini života preminuo je prof. Milan Mile Pavlović, dugogodišnji novinar Večernjeg lista.

Rođen 4. siječnja 1945. godine u Trebižatu, cijeli svoj radni vijek (više od 50 godina) proveo je u Čitluku, gdje je bio nastavnik, a potom i jedno vrijeme ravnatelje u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića. Jedan je od osnivača Matice hrvatske u Čitluku 1970./71., kao i obnovitelja 1991. godine. Potez koji je povukao te 1991. godine je šokirao mnoge u tadašnjoj državi, a to je bilo uvođenje hrvatskog nastavnog programa i vjeronauka u Osnovnu školu u Čitluku, koja je tako bila predvodnica u BiH, piše Brotnjo.info.

Uz to što je bio veliki domoljub, aktivni je sudionik svih društeveno političih događaja u Čitluku tijekom demokratskih promjena. Bio je vijećnik HDZ BiH u Općinskom vijeću Čitluk te zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanskoj županiji nakon njezinog osnivanja.

Novinarstvo je jednostavno obožavao, bilo je dio njega. Suradnik Večernjeg lista je od 70-ih godina prošloga stoljeća, Radija Herceg Bosne od njegovog osnutka, kao i portala Brotnjo.info. Brat mu je bio poznati književnik Vladimir Pavlović koji je preminuo 1996. godine.

Posljednji ispraćaj pokojnog Mile biti će u ponedjeljak 23. studenoga. Tijelo pokojnika biti će izloženo u mrtvačnici Podadvor u Čitluku od 13 do 14 sati, a potom će se pogrebna povorka uputiti u Trebižat gdje će biti sprovodni obred.

Supruzi Olgi, obitelji, rodbini i prijateljima iskrena sućut.

Nek mu je laka Hercegova zemlja koju je toliko volio. Počivao u miru Božjem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije