‘Dok nas smrt ne rastavi’

Predstavu sami pripremili i izveli kupreški maturanti

25.03.2016.
u 09:00

Riječ je o tragikomediji u kojoj četvero junaka, nakon što umru nasilnom smrću, završi u čistilištu u psihijatrijskoj ordinaciji

U prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog doma Kupres održana je premijera kazališne predstave “Dok nas smrt ne rastavi”, mlade hrvatske autorice Nine Horvat iz Zagreba.

Predstavu su pripremili i izveli članovi dramske sekcije maturanata Srednje škole Kupres, uz organizaciju i produkciju JU za kulturu “Hrvatski dom” Kupres , dok je režija bila kolektivna.

Za ovaj dramski tekst autorica je dobila treću nagradu “Marin Držić”, 2009. godine.

Riječ je o tragikomediji u kojoj četvero junaka, nakon što umru nasilnom smrću, završi u čistilištu u psihijatrijskoj ordinaciji.Na skupnoj terapiji psihijatrica im pokušava pomoći da se pomire s načinom na koji su umrli kako bi mogli počivati u miru. Budući da pacijenti nakon niza pokušaja i dalje nisu spremni na suradnju, psihijatrica se odluči u potpunosti promijeniti pristup pa pacijente suočava s njihovim ubojicama. Naravno, ponovni susret živih i mrtvih ne odvija se kako je psihijatrica zamislila, što cijelu situaciju dodatno zakomplicira i dovodi do neočekivanih obrata.

Cjelokupna organizacijska, glumačka i tehnička ekipa, koja je brojala više od 40 članova, vrijedno je radila na svim elementima ovog kazališnog komada još od studenoga prošle godine, a trud se na kraju isplatio. Jednosatni predan nastup mladih kupreških glumaca bio je dobro uigran i na visokoj razini, što je zaokupilo pozornost publike tijekom cijele predstave te izmamilo buran i dugotrajan pljesak na kraju programa. Predstava je i tehnički i scenografski bila jako zahtjevna, uz brojne audio efekte, svjetlosne efekte, virtualni video background i scensku pirotehniku.

Uz kulturni i edukativni, predstava je imala i praktični cilj jer je sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen organiziranju maturalne zabave ovogodišnje generacije kupreških maturanata. Oni koji su propustili pogledati premijeru ove tragikomedije imat će priliku pogledati njezino reprizno izvođenje u Kupresu, a predviđena su i gostovanja u drugim mjestima i na kazališnim festivalima. Kupreški maturanti se zahvaljuju svima koji su ih na bilo kakav način podupirali u radu i pripremanju ove predstave.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?