'Pojďme na kávu'

Predstavu o Mostaru mogla bi razumjeti i zavoljeti i češka publika

fuka_nnn_bih_14092015
05.12.2015.
u 07:00

"Ajmo na fuka" može kritički i estetski uspješno komunicirati i s mikro i s makrokontekstom" - izjavio je autor Dragan Komadina

Predstava "Ajmo na fuka", premijerno odigrana u veljači ove godine kao prva službena koprodukcija Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, u idućem tjednu gostuje u Češkoj. U organizaciji udruge "Lastavica" i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva BiH u Pragu, predstava će u ponedjeljak, 7. prosinca, 2015. biti odigrana u Pragu, a dva dana nakon toga u Brnu.

"Ajmo na fuka", koja je vrlo brzo nakon premijernog izvođenja stekla kultni status među mostarskom publikom, do sada je imala više od dvadeset repriza na scenama u HNK i NP Mostar, a gostovala je u Tuzli, Zenici, Sarajevu i Posušju. U Zenici je na Festivalu BH drame dobila posebno priznanje žirija za kazališnu suradnju. Za iduću godinu planirana su gostovanja u Zagrebu i Beogradu, kao i mini turneja po BiH.

Prema najavama autorskog tima, tekst će već početkom iduće godine doživjeti određene preinake, osobito onaj dio koji se odnosi na komentare aktualne mostarske i svjetske situacije. "Dramaturški okvir samog teksta zapravo je otvorena platforma na koju se s vremena na vrijeme mogu i trebaju ubacivati novi komentari kao još jedna potvrda da 'Ajmo na fuka' može kritički i estetski uspješno komunicirati i s mikro i s makrokontekstom", izjavio je tekstopisac i redatelj Dragan Komadina.

U Hrvatskom narodnom kazalištu i Narodnom pozorištu su uvjereni kako će gostovanje u Pragu i Brnu pokazati da mostarsku predstavu o Mostaru može razumjeti i zavoljeti i češka kazališna publika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije