mostar

Predstavom "Učiteljice" otvoreni Dani Studentskog zbora

predstava
Foto: FENA
1/3
18.03.2016.
u 22:07

Kazališnom predstavom "Učiteljice", koju su izveli članovi dramske sekcije HKUD-a Didak iz Župe Gradnići večeras je u Mostaru otvorena manifestacija Dani Studentskog zbora.

Radi se o najvećem projektu koji Zbor tradicionalno organizira svake godine, a koji je namijenjen svim studentima, kazala je Feni predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić, dodavši kako će se u sklopu Dana održati brojni kulturni, zabavni, edukativni i sportski događaji.

Istaknula je kako se tijekom manifestacije nastoji održati što više kulturnih događaja zbog čega su i odlučili da Dane otvori jedna kazališna predstava.

"Uvijek apeliramo na kulturu jer tko bi se mogao osjećati pozvanijim za njezinu promociju nego mi studenti", istaknula je Marušićeva, naglasivši pritom kako će manifestacija trajati do mjeseca lipnja kada će biti zatvorena velikim "rock" koncertom.

Tekst za predstavu "Učiteljice" napisao je profesor dramaturgije Dragan Komadina, koji zajedno s glumcem Robertom Peharom potpisuje i režiju. Radnja predstave događa se 1916. godine u teškom razdoblju Prvog svjetskog rata, suše, gladi i nepismenosti. Dvije obitelji se suočavaju s nevoljama koje je donijelo to vrijeme. Žena kao simbol snage i izdržljivosti i naravno, fra Didak koji je srce cijele priče.

"Učiteljice" je predstava o vjeri u samog sebe, o samopouzdanju i bezgraničnoj upornosti, koja je krasila čovjeka Hercegovine kroz sva stoljeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije