MOSTAR

Predstavljen prvi broj časopisa HAZU-a BiH pod nazivom 'Vidici'

Foto: Stojan Lasić
1/4
22.06.2019.
u 14:13

Profesor na Sveučilištu u Mostaru i glavni urednik "Vidika" Šimun Musa kazao je kako je jedan od ciljeva časopisa afirmirati znanost i umjetnost.

Svečana sjednica Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, na kojoj je osim ovogodišnjih rezultata rada Akademije bio predstavljen i prvi časopis HAZU-a pod nazivom "Vidici", održana je u subotu u Mostaru.

Profesor na Sveučilištu u Mostaru i glavni urednik "Vidika" Šimun Musa kazao je kako je jedan od ciljeva časopisa afirmirati znanost i umjetnost.

- Isto tako, "Vidici" su tu da pronose istinu, napredak i da zapravo kroz prostore umjetnosti pronose sklad i ljepotu, to je osnovna misija časopisa - kazao je Musa.

Osim toga, kaže Musa, svrha časopisa je i ta da se drži etike u općem i posebnom smislu, da razvija dobre međuljudske odnose, širi plemenitost, uvažavanje, snošljivost te da koristi i pojedincu i društvu u cijelosti.

Predsjednik HAZU-a u BiH Jakov Pehar podsjetio je kako je temeljna zadaća Akademije čuvanje nacionalnog identiteta, povijesti, jezika i politike u onolikoj mjeri koliko se to treba ticati Akademije.

- To su osnovni principi i razlozi zbog kojih smo tu, zbog kojih postojimo, kao i sve druge akademije iz BiH. Mi s njima želimo surađivati na onim temama i projektima koji su nam zajednički, a to bi Bosni i Hercegovini olakšalo ulazak u Europsku uniju - dodao je Pehar.

Danas je također predstavljen rad HAZU-a BiH u dosadašnjem dijelu tekuće godine, a koji se tiče znanstvenih skupova, javnih tribina, a govorilo se i o sporazumima koji su potpisani, kao i o izdavačkoj djelatnosti HAZU-a u 2019. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije