Mostar

Predstava „Oholica“ u subotu u Lutkarskom kazalištu

oholica
14.10.2015.
u 11:27

Predstava je rađena po motivima klasične bajke braće Grimm „Kraljevna i žabac“

U Lutkarskom kazalištu Mostar u subotu, 17. listopada, u 11 sati odigrat će se predstava „Oholica“ urežiji Milene Blažanović, a po tekstu Zdenke Mišure. Vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka  i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina. 

Predstava je rađena po motivima klasične bajke braće Grimm „Kraljevna i žabac“. Nije slučajno naziv ovoj bajci „Oholica“, jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje zadane riječi… Ova nas priča upozorava na vrijednost samog života, njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne poruke u današnjem vremenu, priopćeno je iz Lutkarskog kazališta Mostar.

Lutke i scenografiju je radila Vlasta Rončević, a predstavu je uglazbio Igor Karlić. U predstavi igraju Anela Planinić i Marta Haubrich. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni lutkarskog kazališta Mostar s početkom prodaje jedan sat prije početka predstave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije