"Disclosures" kao vrhunac

Potresno skidanje odjeće uz ožiljke obrezivanja

25.09.2015.
u 06:15

Šestero protagonista s publikom dijeli svoje na trenutke potresne, ali i duhovite, autoironične priče, ogolivši vlastitu dušu

Nije pretjerano reći da je predstava "Disclosures" hrvatskog koreografa Brune Isakovića ispala jedan od vrhunaca Queer New York festivala, koji se u organizaciji udruge Domino ovih dana održava u poznatom Abrons centru na Manhattanu. To su posebno dobre vijesti jer se radi o jedinoj izvedbi nekog hrvatskog autora predstavljenoj na festivalu koji je u prijašnjim izdanjima američkoj publici dovodio niz hrvatskih umjetnika, od Siniše Labrovića do Branka Brezovca, kao i brojne izvođače iz naše regije, ali ovaj je put usmjeren na queer estetiku neeuropskih zemalja.

Potpuno jasni simptomi

U predstavi "Disclosures" Brune Isakovića šestero ljudi različitih identiteta i društvenih zaleđa pripovijeda o svojim osobnim povijestima, traumama, nadama i nesigurnostima koje su jasni simptomi anomalija našeg društva, punog predrasuda i nerealističnih ideala, uključujući one o fizičkoj ljepoti i kultu mladosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?