Izložba

“Pogled” Zijade Zekić izložen u Centru za kulturu

16.11.2017.
u 10:00

U Centru za kulturu grada Mostara svečano je otvorena samostalna izložba slika pod nazivom “Pogled”, istaknute mostarske umjetnice pjesnike i slikarice Zijade Zekić.

U programu otvorenja izložbe, uz autoricu, sudjelovali su profesorica Alma Fazil-Obad, Misijana Brkić-Milinković, Nada Dalipagić, učenici Muzičke škole I i II stupnja Adrian Tarčuki gitara, Sandro Kršlak harmonika i Damir Bukovac harmonika.

Analiza pogleda

“Zijadina izložba nosi naziv “Pogled”, u toj riječi se skriva sve ono što je bila njezina preokupacija, ali i ono što je željela podijeliti s drugima. Zijada kao da analizira poglede upućene njoj i određuje se prema njima. Za svaki od ovih eksponata trebalo je uložiti danonoćni rad, upotrijebiti i neke nove vještine. Vjerujem da je Zijada Zekić osoba kojoj je ljubav najvažniji pokretač u životu i njezinom radu, u prijateljstvu i općenito u ophođenju prema ljudima”, rekla je profesorica Alma Fazil-Obad. Umjetnički radovi koje će ljubitelji likovne umjetnosti moći vidjeti rađeni su tehnikama: ulje na platnu, na kartonu, tuš-flomasterom, flomaster-korektorom i ljepilo sa šljokicama i ogledalima.

“Izložba je jako kreativna, to je moj dio života. Htjela sam predstaviti ono što ja jesam. Naziv izložbe je “Pogled”. Pogled svakog čovjeka je različit. Ja kroz taj pogled ustvari gledam kako ljudi gledaju pojedini dio nečega. U ovoj izložbi sam sve radila cvjetnim i geometrijskim ornamentima, i tako u tom stilu sam predstavljala sebe”, rekla je u izjavi za Mostarski.ba autorica izložbe Zijada Zekić, ne skrivajući zadovoljstvo što je ova njezina izložba, unatoč lošem vremenu, okupila na jednom mjestu toliko za nju dragih i važnih ljudi.

Slikarstvo i poezija

Zijada Zekić je rođena u Mostaru, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a Pedagošku akademiju završila je na odsjeku – Historija i geografija. Njezina velika ljubav su slikarstvo i poezija, koju je do sada objavljivala u časopisima “Most”, “Motrišta” i “Osvit”. U pripremi je nova zbirka poezije koju namjerava objaviti 2018. godine.

Izložba će biti otvorena do 25. studenoga 2017. godine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije