Tražilo se mjesto više

FOTOGALERIJA: Projekcijom filma 'Stigme' počeo Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu

Otvaranje 24. MFF-a
Željko Andrijanić/Vecernji.ba
10.10.2023.
u 21:45

Selektor festivala Zdravko Mustać izabrao je po deset filmova u kategoriji kratkometražnog filma do 30 minuta, odnosno deset filmova u kategoriji dugometražnog iznad 30 minuta.

Projekcijom filma 'Stigme' redatelja Zdenka Jurilja večeras je u prepunoj kinodvorani Borak otvoreno 24. izdanje Mediteran Film Festivala (MFF) u Širokom Brijegu na kojemu će biti prikazano nagrađivano djelo 'Valerija' hrvatske autorice Sare Jurinčić. 

Otvaranje 24. MFF-a
1/24

Selektor festivala Zdravko Mustać izabrao je po deset filmova u kategoriji kratkometražnog filma do 30 minuta, odnosno deset filmova u kategoriji dugometražnog iznad 30 minuta.

Najviše dokumentarnih ostvarenja dolazi iz Španjolske, Grčke, Italije, Francuske, a bit će prikazan i višestruko nagrađivani dokumentarac 'Zašto' redatelja Natxo Leuza o ratu u Ukrajini u kojemu autor postavlja tisuće pitanja o ratu, ubijanjima i razaranjima.

Ovaj 22-minutni dokumentarac do sada je osvojio glavne nagrade na pet festivala, među kojima i na Vancouver Independent Film Festivalu.

Dokumentarac 'Valerija' hrvatske autorice Sare Jurinčić, koji je dobio priznanje najboljeg kratkog dokumentarnog filma na Sarajevo film festivalu također će biti prikazan na Mediteran film festivalu u Širokom Brijegu.

Direktor Mediteran Film Festivala Tomislav Topić istaknuo je kako je ovaj festival u 25 godina uspio ujediniti Mediteran u Širokome Brijegu te potaknuti značajno lokalno filmsko stvaralaštvo.

''Iskustvo stoji iza nas, 24 godine pripremamo ovaj festival i uvijek nastojimo donijeti svježe filmove i proizvoditi naše priče s našim autorima i produkcijama. To je jedna velika stvar da se mi kao jedno malo mjesto možemo podičiti s profesionalnom produkcijom", rekao je Topić.

O najboljima na MFF-u odlučuje međunarodni žiri u dvije kategorije – najboljeg dugometražnog filma i najboljeg kratkog filma.

Ovogodišnji Mediteran Film Festival zatvorit će film Ivane Guberina - 'Naš Mali' o šibenskom košarkaškom velikanu Draženu Petroviću u subotu, 14. listopada, . Dokumentarac je to koji donosi jednu novu stranu života, karijere i vremena u kojem je ovaj košarkaški genije živio.

Ključne riječi
MFF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?